2 min. čitanja

Queen Elizabeth 2 postao najveći plutajući noćni klub na svijetu – Najskuplje piće stoji 100 tisuća dolara

Queen Elizabeth 2 postao najveći plutajući noćni klub na svijetu – Najskuplje piće stoji 100 tisuća dolara
Foto: Twitter/Queen Elizabeth 2

Arapi su opet uspjeli u nečemu biti prvi. Od legendarnog prekooceanskog broda Queen Elizabeth 2 napravili su najveći plutajući noćni klub na svijetu – Float Dubai.

Proslavljeni brod u funkciji je bio od 1968. do 2008. godine kada je kompanija Cunard Line prodala brod vladi Dubaija, odnosno njihovoj investicijskoj kompaniji koja je od slavnog plovila namjeravala napraviti luksuzni plutajući hotel.

No onda se dogodila globalna financijska kriza pa su planovi stopirani. Brod je 2018. krenuo u obnovu. Najveća bliskoistočna investicijska kompanija ICICB Group, blisko povezana s vladajućom obitelji u Dubaiju, ove je godine, nakon popuštanja pandemijskih mjera, krenula u potpunu rekonstrukciju broda.

Gornja paluba transformirana je u ultramoderni noćni klub, koji komotno može primiti 1000 posjetitelja – daleko više od noćnih klubova na drugim kruzerima.

Foto: Float Dubai

Prvi party održan je od 14. do 16 listopada, ulaz na brod je besplatan no malo tko bi se tamo usudio naručiti piće jer su cijene astronomske. Rezervacija mjesta u klubu uključuje kupon za alkoholno piće, a najjeftiniji kupon stoji 1100 dolara. Najveća boca Don Perignona stoji, pak, nevjerojatnih 100 tisuća dolara.

Prije nego je prodan u Dubai, Queen Elizabeth 2 imao je zavidnu karijeru. Prve putnike preveao je od Europe do New Yorka 1969. godine, kao posljednji transatlantski parobrod na naftu na navedenoj ruti. Godine 1982. godine služio je kao transportni brod za 3000 britanskih vojnika s Falklandskog otočja do Velike Britanije, a 2002. godine oborio je svjetski rekord kao prvi trgovački brod koji je prešao 5 milijuna nautičkih milja ukupnog putovanja.

Promjenom tržišta sredinom 2000-ih, QE 2 se povlači sa transatlantske rute i postaje turistički kruzer, čije je najčešće odredište bio Mediteran. U međuvremenu pomorski standardi su se počeli mijenjati, brod je tražio velika ulaganja i prilagodbu suvremenim zahtjevima pa ga je kompanija Cunard Line odlučila prodati za 100 milijuna dolara.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.