2 min. čitanja

VELIKA AKCIJA NOĆNIH KLUBOVA “Radit ćemo od 19:00 do 24:00h”

VELIKA AKCIJA NOĆNIH KLUBOVA “Radit ćemo od 19:00 do 24:00h”
Foto: Robert Pleško / Ilustracija

Noćni klubovi već danima upozoravaju kako uz ograničenje rada do ponoći, mnogi od njih neće preživjeti i uspjeti zadržati svoje zaposlenike, zato su i organizirali akciju “5 sati naprijed, 25% nazad“.

Udruga Glas poduzetnika i članovi Inicijative barova i noćnih klubova upozoravaju već danima nadležne institucije kako će, zbog epidemioloških mjera na snazi, doći do potpunog zatvaranja preko 1000 objekata te otpuštanja radnika. Iz tog razloga, noćni barovi i klubovi organizirali su akciju “5 sati naprijed, 25% nazad“ tijekom koje će, 11. i 12. rujna, biti otvoreni od 19:00 sati do 24:00.

Mjera ograničenja rada do ponoći je produljena i najavljeno je kako će se produžiti sve do kraja godine. Zbog toga su se mnogi noćni klubovi odlučili, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, otvoriti ovaj vikend svoja vrata od 19 sati, pet sat prije ponoći.

– Cilj nam je otvoriti klubove u vremenu u kojem smijemo raditi, za ljude koji nas podržavaju te  poslati poruku kako mi nismo širitelji virusa kao što nas se stigmatizira. U petak je točno 28  dana od zabrane rada, broj oboljelih ne pada, a ministar produžuje mjere. Mi smo na kraju ispali krivci za sve, bez obzira na to što smo se pridržavali mjera. Ne bunimo se zbog postavljenih pravila, držanja razmaka, mjerenja temperature i slično, sve to možemo ispoštovati, samo tražimo da nam se dopusti da radimo. Pozivam sve koji nas podržavaju da posjete klubove koji su dio akcije u petak i  subotu – izjavio je Božidar Bulić, vlasnik disco kluba.

Iz Udrige Glas poduzetnika upozoravaju da više od 15.000 djelatnika i suradnika (glazbenici, pjevači, zaštitari, marketinške agencije, distributeri pića, DJ-evi, fotografi, tehničari za razglas i rasvjetu) ostat će bez posla u teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji koja je pred nama, ako se ovakve mjere nastave. Udruga Glas poduzetnika podržava sve one koji žele raditi.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ISTRA I KVARNER Ugostitelji zatvaraju vrata u 11:55 h: “Ne želimo ni novac ni poticaje, već samo raditi”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.