2 min. čitanja

Pulski arhitekt dobitnik Nagrade 'Bernardo Bernardi' za projekt rekonstrukcije Malog rimskog kazališta

Pulski arhitekt dobitnik Nagrade 'Bernardo Bernardi' za projekt rekonstrukcije Malog rimskog kazališta
Foto: ING-GRAD d.o.o.

PULA - Nagradu 'Bernardo Bernardi' Udruženja hrvatskih arhitekata za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja dobio je Emil Jurcan za projekt rekonstrukcije Malog rimskog kazališta u Puli.

Nagrada 'Bernardo Bernardi' druga je velika nagrada koju je Emil Jurcan dobio za projekt rekonstrukcije Malog rimskog kazališta, a koje je nakon desetogodišnje obnove početkom svibnja za Dan Grada Pule svečano otvoreno u Puli.

Naime, koncem studenog prošle godine za taj je projekt Jurcan osvojio i počasno priznanje žirija nagrade Piranesi na Piranskim danima arhitekture, prestižnoj međunarodnoj smotri s dugom tradicijom od 1980-ih godina.

- Nagrada 'Bernardo Bernardi' zaista za mene ima posebno značenje jer je riječ o nagradi naše krovne udruge, Udruženja hrvatskih arhitekata. Riječ je o nagradi struke najvišeg ranga u Hrvatskoj, nagradi koja ima dugu tradiciju i velika mi je čast biti dobitnik ovog priznanja. Drago mi je da je kroz ovu nagradu projekt rekonstrukcije Malog rimskog kazališta u Puli vidljiv i unutar nacionalnog prostora, odnosno s nagradom Piranesi i izvan naših granica, te da i na ovaj način cijeli projekt nadilazi naše lokalne, pulske okvire - kazao je Emil Jurcan za Glas Istre.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Malo rimsko kazalište u Puli ponovno namijenjeno publici
Otvorenjem obnovljenog Malog rimskog kazališta, antičkog spomenika kulture koji je gotovo dva desetljeća bio zatvoren za javnost, Pula je dobila novu ljetnu pozornicu čija povijest seže dvije tisuće godina u prošlost. Proglašavajući taj jedinstveni antički spomenik otvorenim, ministrica kult…
FOTO Oživljavanje 2000 godina stare pozornice
Svečano otvorenje obnovljenog Malog rimskog kazališta obilježit će se dvodnevnim glazbeno-scenskim programom koji je zamišljen i kao poklon pulskoj javnosti povodom proslave Dana grada. Svečano otvorenje Malog rimskog kazališta u Puli održat će se na Dan grada Pule, 5. svibnja 2023. godine.…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.