2 min. čitanja

FOTO Oživljavanje 2000 godina stare pozornice

FOTO Oživljavanje 2000 godina stare pozornice
Foto: ING-GRAD d.o.o.

PULA - Svečano otvorenje obnovljenog Malog rimskog kazališta obilježit će se dvodnevnim glazbeno-scenskim programom koji je zamišljen i kao poklon pulskoj javnosti povodom proslave Dana grada.

Svečano otvorenje Malog rimskog kazališta u Puli održat će se na Dan grada Pule, 5. svibnja 2023. godine. Svečanost otvorenja pratit će bogati glazbeno - scenski program.

Projektom rekonstrukcije Malog rimskog kazališta, koje se nalazi u središtu grada Pule, izvršena je  parcijalna obnova tribina kako bi se očuvala i revitalizirala ova iznimna lokacija kulturne baštine. Novouređena lokacija će se koristiti za organizaciju priredbi, predstava i koncerata.

Kako bi se očuvalo antičko nalazište, dvije - od tri  nove tribine su izdignute te izvedene od čelične trodimenzionalne rešetke koje prate raster nekadašnjih antičkih tribina. Treća, središnja, tribina je izvedena od bijelog betona direktno na očišćenu matičnu stijenu.

Malo rimsko kazalište je kapaciteta 1700 sjedećih mjesta , a kako bi prostor posjetitelja efikasnije cirkulirao prilikom manifestacija predviđeno je ukupno 6 ulaza i izlaza.

Dio projekta Malog rimskog kazališta Europe je i monumentalni, 330 četvornih metara veliki ekran koji je postavljen na pročelje Arheološkog muzeja Istre. Projekt rekonstrukcije Malog rimskog kazališta dobio je počasno priznanje na Piranskim danima arhitekture, a nominiran je i za arhitektonsku nagradu 'Bernardo Bernardi'.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.