3 min. čitanja

Prometni stručnjak dao potporu mještanima Zatona i Rasline: "Hrvatske ceste forsiraju loše prometno rješenje iz interesa!"

Prometni stručnjak dao potporu mještanima Zatona i Rasline: "Hrvatske ceste forsiraju loše prometno rješenje iz interesa!"
Foto: YouTube/Screenshot

Prometni stručnjak Željko Marušić kod Šibenskog je mosta dao svoju podršku ogorčenim mještanima koji su već ranije rješenje HC-a nazvali "dječjim crtežom".

- Drago mi je da sam došao na poprište ovog događanja. Glas naroda je postao odlučujući jer ,očito, riječ je o forsiranju prometnog rješenja koje je loše. Naime, u prometu je najvažnija sigurnost, a tek onda protočnost i ekonomičnost. Očito se forsiralo rješenje koje je nesigurno i dovodilo bi do teških nesreća koje imaju višestruke implikacije na život građana i ugled ove važne turističke destinacije - izjavio je Marušić.

Marušić se slaže kako bi optimalno prometno rješenje bilo kružni tok.

- To rješava problem sigurnosti i smanjuje rizike na nulu, a zašto se formira  i forsira ovakvo rješenje, moje mišljenje da su u pitanju interesi. Ovdje ima dovoljno prostora za  kružni tok, treba žrtvovati određene prostorne sadržaje, ali kružni tok potpuno rješava sigurnost u prometu i funkcionalnost. Prigovori kako to smanjuje protočnost su neopravdani jer sustavno, prigušenje prometa ovdje povoljno djeluje na sam promet preko mosta i na cjelokupni promet. Loše je što je moralo doći do situacije da građani moraju reagirati, jer kad bi se ovo dovršilo kako je planirano, bilo bi prometno rješenje koje je pogibeljno i koje zahtjeva dodatne intervencije i regulacije, eventualno postaviti uspornike, a rješenje sa semaforima je znatno manje sigurno od kružnog toka - dodao je Marušić, a prenosi ŠibenikIN

Podsjetimo, stanovnici Zatona i Rasline zatražili su od Državnog inspektorata da se zatvore radovi na rekonstrukciji križanja kod Šibenskog mosta, a zbog toga su već i organizirali prosvjed.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Prosvjed kod Šibenika zbog novog raskrižja: “Ovo izgleda kao dječji crtež!”
ŠIBENIK - Mještani Zatona i Rasline kraj Šibenika, njih oko 300, okupilo se na Šibenskom mostu u znak protesta protiv planirane rekonstrukcije postojećeg raskrižja na tom dijelu Jadranske magistrale. Građani smatraju da bi primjerenija i sigurnija bila izgradnja rotora iako su radovi na rekonstrukciji raskrižja počeli prije nekoliko dana, piše
Kreću radovi na Jadranskoj magistrali nedaleko od Šibenskog mosta - očekuju se velike gužve!
Radovi su ovo na kontroverznoj rekonstrukciji raskrižja Jadranske magistrale i ceste prema Zatonu protiv koje su nedavno prosvjedovali građani. Sve ipak kreće sutra i sve do 15. svibnja prilično će poremetiti ustaljeni promet na ovoj dionici. Tijekom izvođenja radova na mjesec i pol će se potpuno zatvoriti dio magistrale. Tijekom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.