1 min. čitanja

Prosvjed kod Šibenika zbog novog raskrižja: "Ovo izgleda kao dječji crtež!"

Prosvjed kod Šibenika zbog novog raskrižja: "Ovo izgleda kao dječji crtež!"
Foto:Screenshot/YouTube

ŠIBENIK - Mještani Zatona i Rasline kraj Šibenika, njih oko 300, okupilo se na Šibenskom mostu u znak protesta protiv planirane rekonstrukcije postojećeg raskrižja na tom dijelu Jadranske magistrale.

Građani smatraju da bi primjerenija i sigurnija bila izgradnja rotora iako su radovi na rekonstrukciji raskrižja počeli prije nekoliko dana, piše Šibenik News.

Investitor su Hrvatske ceste, a izvođač radova vrijednih oko 640.000 eura je tvrtka Strabag d.o.o.. Očekuje se da radovi budu gotovi za četiri mjeseca, prije početka turističke sezone kada je promet tom državnim cestom osobito gust, a na izlaz iz smjera Zatona i Raslina na magistralu čeka se i po pola sata.

No, riječ je o rješenju s kojim se stanovnici ta dva mjesta ne slažu ili, kako su napisali u pozivu na mirno okupljanje, "dok cijela zemaljska kugla pravi rotore na ovakvim i sličnim problematičnim mjestima", njima je ponuđeno "rješenje koje izgleda kao da su ga crtala djeca u vrtiću".

- Novim rješenjem će se samo poboljšati protočnost iz Šibenika prema Vodicama i obrnuto, na žalost, na uštrb nas koji idemo prema ili iz Zatona i Rasline. Predlagali smo da nas priključe na tzv Benkovačku cestu i tamo objedine naselja Zaton, Raslinu i Bogdanoviće - izjavio je predsjednik MO Zaton Darko Dukić.

Dodao je da su iz HC-a odgovorili da je projekt u poodmakloj fazi i da se ne da više mijenjat.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.