2 min. čitanja

Prihvaćeno 12 projekata u sklopu Programa razvoja otoka Dubrovačko-neretvanske županije

Prihvaćeno 12 projekata u sklopu Programa razvoja otoka Dubrovačko-neretvanske županije
Foto: Boris Kačan

TRPANJ – U sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prihvatilo je ukupno 12 projekata s juga Hrvatske, među kojima je i projekt energetske obnove ambulante Trpanj vrijedan 970 tisuća kuna, a koji je prijavila Dubrovačko-neretvanska županija.

MRRFEU odobrilo je sufinanciranje energetske obnove ambulante Trpanj u iznosu od 450 tisuća kuna, dok će preostali iznos od 520 tisuća kuna osigurati Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji sa Domom zdravlja Korčula.

Projektom energetske obnove ambulante Trpanj planirana je izvedba toplinske izolacije vanjskih zidova i kosog krova, odgovarajuća toplinska izolacija i hidroizolacija dijela ravnog krova, izmjena rasvjete cijelog objekta energetski učinkovitom te instalacija sustava daljinskog upravljanja i nadzora nad energentima.

Za područje Dubrovačko-neretvanske županije odlukom je odobreno sufinanciranje u ukupnom iznosu od 3,4 milijuna kuna, a osim energetske obnove ambulante u Trpnju tu su još i projekti: Energetska obnova zgrade Doma kulture na Koločepu, Uređenje i opremanje parkirališta Ponta u Stonu, Uređenje sjevernog dijela rive u Sreseru u Janjini, Nabava ‘pametnih’ spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u Trpnju, Trg Viganj – Trg Tihomira Antunovića u Orebiću, Izgradnja kapelice s mrtvačnicom na groblju ”Sladin Gradac na Mljetu, Rekonstrukcija i obnova prometnica na području otoka Lastova, Uređenje trga Postrana – Žrnovo u gradu Korčuli, Uređenje nerazvrstanih cesta na području Općine Smokvica, Sanacija dijela krovišta Doma kulture u Blatu te Uređenje šetnice na trasama već postavljenih gravitacijskih kolektora u centru Vele Luke.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jednom godišnje provodi Program razvoja otoka, lokalnog je karaktera i ima za cilj otočnoj zajednici omogućiti realizaciju prioritetnih malih kapitalnih infrastrukturnih projekata čime se sustavno nastoje umanjiti regionalne razvojne nejednakosti i različitosti na području Republike Hrvatske.
Osnovni cilj Programa je stvaranje povoljnih preduvjeta za održiv otočni gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz financijsku podršku i poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

Ukupna vrijednost financiranja projekata Programa u 2021. iznosi 14 milijuna kuna nacionalnih sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.