2 min. čitanja

Pozivaju se građani Splita da iznesu svoje ideje o uređenju Istočne obale

Pozivaju se građani Splita da iznesu svoje ideje o uređenju Istočne obale
Foto: Lučka uprava Split

SPLIT – Splitska gradska vlast pokrenula je internet anketu u kojoj poziva građane da ponude svoje prijedloge, želje i stavove oko uređenja Istočne obale. U pitanju je projekt koji je upravo krenuo u fazu razvoja, a želja lokalne vlasti je da se taj proces vodi po načelima stručnosti, ali i široke uključivosti i transparentnosti.

Riječ je o anonimnoj anketi, a prikupljeni rezultati koristit će se isključivo u istraživačke svrhe za pripremu navedenog projekta. Anketa je opisnog karaktera, odnosno od građana se traži da ostave svoje mišljenje ili da ponude prijedloge o načinima realizacije ovog projekta.

Foto: Grad Split

Od građana se očekuje da iznesu svoja predviđanja o tome hoće li i koliko projekt Istočna obala utjecati na  opći razvoj društvene situacije u Splitu, a budući da je riječ o novim urbanističkim inicijativama u jednom atraktivnom prostoru, građani se mole da navedu o kojim društvenim posljedicama prilikom realizacije projekta bi trebalo voditi računa.

Gradsku vlast zanima i što građanima znači Istočna obala u kontekstu mediteranskog okružja, koja je najveća vrijednost tog dijela Splita, koliko je nužna zaštita okoliša na Istočnoj obali te kako efikasno aktivirati javnost da se uključi u pripremu projekta.

U anketnom upitniku uzeli su u obzir i mogućnost da bi realizacija projekta nekome mogla “stati na žulj” pa ih zanima što građani misle o tome koja bi mogla biti potencijalna šteta ili negativna strana ovakvih društvenih akcija.

Od Splićana se traži i da izjasne o tome je li nužna humanizacija Istočne obale kao važnoga prostora u Gradu i kako je ostvarivati.

Hoće li upaliti plan splitskih gradskih vlasti da se i građani aktivno uključe u oblikovanje novog izgleda grada pod Marjanom tek ćemo vidjeti. Internet anketu možete pogledati i ispuniti putem ovog LINKA.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.