1 min. čitanja

OREBIĆ I STON Realiziraju se strateški projekti za Dubrovačko-neretvansku županiju

OREBIĆ I STON Realiziraju se strateški projekti za Dubrovačko-neretvansku županiju
Foto: DNŽ

STON/OREBIĆ – Dubrovačko-neretvanski župan sa suradnicima i ravnateljem Županijske uprave za ceste Ivom Kaštelanom u obilasku Stona i Orebića razgovarali su o važnosti realizacije projekta Pelješkog mosta i pristupnih cesta za Općinu Ston, a stonski načelnik upoznao je čelne ljude Županije s budućim projektima na području te općine.

U Orebiću su predstavnici županije u pratnji načelnika općine Tomislava Ančića obišli radove na igralištu nogometnog kluba Orebić vrijedne 1,75 milijuna kuna, a posebni značaj tom projektu daje činjenica da klub ima izvrstan omladinski pogon koji broji stotinjak djece.

U Vignju je u završnoj fazi realizacija projekta rekonstrukcije trga, važnog infrastrukturnog projekta Općine Orebić vrijednog 1,2 milijuna kuna, čime se otvaraju nove vizure središta naselja i dodatne mogućnosti turističke prezentacije Vignja.

Foto: DNŽ

U prostorijama općine Orebić održan je sastanak na temu nove luke Perna i zaobilaznice Orebića za koju se uskoro očekuje lokacijska dozvola. Ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan tom je prigodom, govoreći o projektu spojne ceste od Nove luke Perna na zaobilaznicu Orebića, naglasio da je u tijeku procjena zemljišta, te da je za spojnu cestu izdana pravomoćna lokacijska dozvola.

Županijska uprava za ceste realizira i investiciju modernizacije županijske ceste prema Lovištu u duljini od 1.200 metara čija će prva faza biti završena do početka turističke sezone. Vrijednost tog projekta je 1,3 milijuna kuna bez PDV-a.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.