1 min. čitanja

Kvarnerskim otocima za 8 projekata dodijljeno preko 2 milijuna kuna

Kvarnerskim otocima za 8 projekata dodijljeno preko 2 milijuna kuna
Foto: Boris Kačan

KRC/CRES/LOŠINJ – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je sredstva za provedbu osam projekata na otocima Krk i Cres u vrijednosti 2.364.708,20 kuna.

Bespovratnim sredstvima EU realizirat će se uređenje dječjeg igrališta i uređenje i opremanje objekta mrtvačnice na groblju sv. Blaž u Puntu, uređenje pješačkog prolaza Kala u Općini Malinska-Dubašnica, izgradnja i opremanje pješačke staze te javne zelene površine park šume Dražica u gradu Krku, gradnja i opremanje dječjeg igrališta Stran u Omišlju, uređenje Trga svetog Ivana u Vrbniku, rekonstrukcija parka Šilo u Općini Dobrinj i njegovo transformiranje u zdravstveno-rekreativni park, te izgradnja fitness/street workout parka u gradu Cresu.

Projekti su prethodno odabrani na 3. natječaju Lokalne razvoje agencije LAG Kvarnerski otoci za provedbu operacije „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“ koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija.

Na 4. LAG natječaju odabrani su projekti rekonstrukcije pročelja zgrade Narodnog doma u Puntu, izgradnja i opremanje dječjeg igrališta (vježbališta) u park šumi Dražica, te izgradnja površine za sportske aktivnosti “street workout” i slobodno vježbanje na otvorenom Rova u vrijednosti 978,677,72 kuna.

Lokalna akcijska grupa (LAG) je partnerstvo predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koje je osnovano s namjerom izrade i provedbe lokalne razvojne strategije. Područje LAG-a Kvarnerski otoci pripada Primorsko-goranskoj županiji  i ima tri dijela: otoke Cres, Krk i Lošinj.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.