1 min. čitanja

Potvrđen pronalazak tijela još dvojice mornara

Potvrđen pronalazak tijela još dvojice mornara
Photo: Pixabay

Kompanija Bourbon je prije nekoliko minuta objavila službenu obavijest o pronalasku tijela još dvojice pomoraca s potonulog broda Bourbon Rhode.

Priopćenje kompanije prenosimo u cijelosti:

„Bourbon danas oplakuje smrt još dva člana posade Bourbon Rhodea. Tijela naša dva pomorca pronađena su sinoć u moru i prebačena na francusku ratnu fregatu “Ventôse”. Bourbon stoji uz obitelji pomoraca i u potpunosti smo mobilizirani kako bi im pomogli u ovom strašnom vremenu.

Operacije traganja koje su francuske vlasti provele uz potporu američkih vlasti dio su mjera, koje su posljednjih dana intenzivirane. Od početka operacija traganja 26. rujna na tom području je mobilizirano deset komercijalnih plovila. Dnevne prelete izvodi zrakoplov Falcon 50 francuske mornarice, a podržava ga zrakoplov C 130 Hercules iz američke obalne straže. Mornarička fregata, u pratnji svog helikoptera “Panther”, u središtu je sustava i koordinira mrežu gotovo 40 područja pretraživanja.

“U ime svih zaposlenika BOURBON-a želio bih odati počast preminulim mornarima. Naše misli i molitve su s obiteljima i voljenim osobama koji tuguju zbog ovog dramatičnog događaja. U ovom ispraćaju budimo potpuno solidarni s njima. Operacije traganja se nastavljaju i ovog šestog dana i mobilizacija pomorskog svijeta u tom smislu je bez presedana. Želim izraziti našu zahvalnost svim potražnim timovima i onima koji volontiraju “, izjavljuje predsjednik Uprave BOURBON Corporation Gaël Bodénès.

PROČITAJTE JOŠ:

Kum nestalog kapetana otkriva što se događalo na potopljenom brodu

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.