1 min. čitanja

Dvjesto vojnika/mornara potpisalo ugovore o vojničkoj službi

Dvjesto vojnika/mornara potpisalo ugovore o vojničkoj službi
Foto: MORH / M. Čobanović

Ministarstvo obrane potpisalo je 14. lipnja 2022. godine ugovore o vojničkoj službi u trajanju od dvije godine s 200 vojnika/mornara, čime stječu status djelatne vojne osobe. Nakon vojničke službe pruža im se mogućnost potpisivanja ugovora na neodređeno vrijeme.

Ugovori su potpisani u Središtu za obuku Hrvatske ratne mornarice u Splitu, Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku Donjem, Inženjerijskoj pukovniji u Karlovcu, Topničko-raketnoj pukovniji u Bjelovaru, Središtu za obuku Zapovjedništva za kibernetički prostor i Bojnoj nuklearnoj biološkoj kemijskoj obrani na Plesu, Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi i Središtu za obuku pješaštva i oklopništva u Đakovu.

Probni rad traje šest mjeseci, a sastoji se od specijalističke vojne obuke u rodovskim postrojbama Hrvatske vojske i obuke na temelju obnašanja vojničke službe.

Po završetku obuke djelatni vojnici/mornari bit će raspoređeni u postrojbe Hrvatske vojske u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti sukladno iskazanim potrebama prema mjestu službe: Benkovcu, Bjelovaru, Brijunima, Karlovcu, Kninu, Lastovu, Petrinji, Puli, Sinju, Splitu, Učki, Varaždinu, Velikoj Gorici, Zagrebu i Zemuniku Donjem.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.