1 min. čitanja

Posljednjeg dana ljeta izmjerene visoke temperature mora

Posljednjeg dana ljeta izmjerene visoke temperature mora
Foto: Pixabay

Još jedna, po svemu, rekordna turistička sezona na Jadranu bliži se kraju i polako, ali sigurno ulazimo u postsezonu. A da će i postsezona biti uspješna svjedoči nam i temperatura mora u Hrvatskoj koja održava temperaturu višu od očekivane za ovo doba godine.

Povoljni uvjeti na koncu ljeta, malo kiše i vjetra te jako vruće i sunčano ljeto koje je more prethodno dovelo gotovo do ključanja zahvalni su što u jesen ulazimo s temperaturama mora i preko 25 °C objašnjavaju nam s portala temperatura-mora.hr.

Najtoplije ove godine bilo je, ponovo, u Mljetu gdje je u Malom jezeru izmjerena temperatura preko 30 °C. Temperatura mora na otoku Mljetu nije jedina koja je prelazila 30 °C, već je jednako toplo bilo i u Dubrovniku gdje se temperatura mora u Dubrovniku približila rekordnoj temperaturi mora ikada izmjerenoj.

Kada smo kod rekordnih temperatura mora, temperatura mora u Puli i temperatura mora u gradu Krku opasno se približila rekordnim vrijednostima ikada izmjerenima, no unatoč svim naporima, temperatura u ova dva grada ostala je na 29 °C. Najtoplije je ovoga ljeta bilo u Istri i Dalmaciji, a zanimljiv je podatak da niti Kvarner nije zaostajao za svojim najtoplijim susjedima.

Budući da se more ugrijalo tijekom ljeta ono je nastavilo zadržavati visoku temperaturu i koncem ljeta, stoga su temperature razmjerno visoke za ovo doba godine ponavljaju s portala temperatura-mora.hr. Ako se po jutru dan poznaje, čeka nas uspješna postsezona.

Tin Đudajek

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.