2 min. čitanja

Porečke sportske manifestacije u listopadu privukle rekordan broj gostiju

Porečke sportske manifestacije u listopadu privukle rekordan broj gostiju
Foto: Grad Poreč

POREČ - Krajem prošloga tjedna Poreč je ugostio najveći regionalni sajam i konferenciju o sportu – šesto izdanje Sport Festa u dvorani Žatika, dok se istovremeno u Zelenoj laguni, gradu i okolici održavalo prvo izdanje IRONMAN 70.3 utrke u kojoj se natjecala oko 1000 sudionika. Samo vikend ranije, oko 1500 biciklista okupilo se u Poreču u sklopu Istria300 utrke.

Sve su te manifestacije u razdoblju od 6. do 16. listopada u Poreč privukle 12,5 tisuća gostiju i to pretežno iz Njemačke, Hrvatske, Austrije, Slovenije i Italije, što je povećanje od 21% u odnosu na rekordnu 2019., te je ostvareno 42.600 noćenja, što je porast od 15% u odnosu na 2019. godinu te potvrđuje važnost povratka manifestacija u grad, posebno u pred i posezoni.

Prestižna triatlonska utrka ‘IRONMAN 70.3’ - Sportski spektakl u posezoni
POREČ - Približava se prvo porečko izdanje prestižne triatlonske utrke Plava Laguna Ironman 70.3, koja je najavljena u četvrtak na konferenciji za medije u Hotelu Parentium. Utrka će se održati u nedjelju 16. listopada, dok će dan prije, u subotu 15.listopada biti održane Ironkids utrke. Ironkids u…

Istovremeno, tijekom cijelog listopada održava se i Mjesec poduzetništva u Poreču, u tijeku je i najveći godišnji skup „Veterinarski dani“, a krajem mjeseca održat će se i 3. Kongres dječjeg zdravlja. Dodatno, u tijeku je i kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo u nogometu U-17 koje se iduće godine održava u Mađarskoj. Uz ostale, u Poreču je i mlada hrvatska U-17 reprezentacija.

Grad Poreč

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.