1 min. čitanja

Počinju javne tribine za stanovnike otoka Brača o korištenju solarne energije

Počinju javne tribine za stanovnike otoka Brača o korištenju solarne energije
Foto: Pixabay/Ilustracija

U sklopu projekta ‘’Otoci predvodnici čiste energije’’ od 26. do 28. travnja Pokret Otoka održava edukacije za predstavnike javnog i privatnog sektora te javne tribine za stanovništvo na kojima će Bračani dobiti odgovore što nam nosi buduće financijsko razdoblje te zašto, kako i koliko se isplati postaviti sunčanu elektranu na vlastite krovove.

Sudjelovanje na javnim tribinama je otvoreno za sve zainteresirane bez prethodne prijave, a održat će se prema sljedećem rasporedu:

BOL, utorak, 26. travnja; 18.00 – 20.00 sati u Centru za kulturu Bol

SELCA, srijeda, 27. travnja; 18.00 – 20.00 sati u Općinskoj vijećnici

PUČIŠĆA, četvrtak, 28. travnja; 18.00 – 20.00 sati u Dvorani Hrvatskog skupa

Podsjetimo, projekt se provodi uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Starim Gradom s otoka Hvara, Gradom Korčula i Općinom Lumbarda s otoka Korčule, te čak šest bračkih jedinica lokalne samouprave: Općinom Bol, Selca, Pučišća, Postira, Nerežišća i Gradom Supetrom.

Održivi energetski razvoj otočnih zajednica

U projekt su uključena četiri otoka – Brač, Hvar, Korčula i Vis. Usporedno s javnim tribinama održavaju se online događanja, edukacije članova lokalnih samouprava i radionice sa srednjoškolskim nastavnicima.

Od šest srednjih škola uključenih u projekt, čak se tri nalaze na području otoka Brača: Srednja škola Brač iz Supetra, Srednja škola Bol i Klesarska škola Pučišća. Nastavnici triju škola, u suradnji s voditeljem obrazovnog programa projekta, Antoniom Morićem Španićem, tijekom ove godine razvijaju projekte koji će se u školskoj godini 2022./23. uvesti u nastavne kurikulume.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.