3 min. čitanja

Početak proljeća u Novom Vinodolskom obiluje događanjima

Početak proljeća u Novom Vinodolskom obiluje događanjima
Foto: TZ Novi Vinodolski

NOVI VINODOLSKI - Prvi dani proljeća u Novom Vinodolskom rezervirani su za uživanje, ali edukaciju, a trenutno traje prezentacija boćarskih sportova pod nazivom 'Boccia, pljočka and Bulin - next generation TSG'.

Radi se o europskom projektu u kojemu TZG Novog Vinodolskog sudjeluje kao partner Boćarskom savezu PGŽ-a koji sudjeluje kao partner zajedno s predstavnicima Rumunjske i Litve u EU projektu na očuvanju tradicionalnih sportova i igara iz Erasmus+ programa.

Cilj projekta je, između ostalog, djeci s područja Novog Vinodolskog kroz održavanje demonstracija prezentirati boćarski sport i na taj način ih za bavljenje ovim sportom.

Aktivnosti se nastavljaju u nedjelju kada u novljanski Dom kulture stiže stand up komedija 'Smijeh u teška vremena' koju će od 19 sati izvesti Splicka scena.

Od 18 sati idućeg utorka, 28. ožujka, u Domu kulture  je na rasporedu edukacija za privatne iznajmljivače pod nazivom 'Marketing na društvenim mrežama u turizmu'.

U petak i subotu, 31. ožujka i 1. travnja, u Gradskoj vijećnici održat će se znanstveni skup 'Mjesto i uloga pčele u okolišu - Od Vinodolskog zakona do današnjih dana'.

Mjesto i uloga pčele u okolišu – Od Vinodolskog zakona do današnjih dana
Vrsni stručnjaci će krajem ožujka u Novom Vinodolskom održati predavanja s ciljem podizanja razine svijesti o važnosti pčele u ekosustavu, ali i promocije pčelinjih proizvoda. Novi Vinodolski će krajem ožujka 2023. ponovno postati središte pčelarske znanosti Republike Hrvatske, a…

Od 31. ožujka do 2. travnja održat će se utrka Extreme Enduro Vinodol 2023, dok će 3. travnja u galeriji Turnac biti otvorena izložba unikatno ukrašenih jaja. Izložba će biti otvorena do 14. travnja, a moći će se razgledati u vremenu od 9 do 12 sati.

Na Korzu hrvatskih branitelja 10. travnja će se održati manifestacija Veliki Uskrsni doručak, uz glazbeni duo, dječji animacijski program i uskrsni doručak za posjetitelje.

- Kroz ovu ćemo godinu obilježiti nekoliko važnih obljetnica kao što su 735 godina Vinodolskog zakona, 145 godina turizma, 40 godina od dogradnje hotela Lišanj, 30 godina Ljetnog karnevala u Novom i 25 godina vinarstva u Pavlomiru - priopćili su iz TZ-a Novi Vinodolski.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz galebove i ribare umjetnica uzima ono što joj more daje i stvara prava mala umjetnička djela
Posjetite li Novi Vinodolski, nećete moći ne zamijetiti jednu zbilja neobičnu kućicu, sa stablom uraslim u zidove i svjetionikom na pročelju. Još su tu i ribarske mreže i plava vrata koja su simbol mora i zamjene zagrebačke adrese za novljansku. U toj kući nastaju pak male kućice.
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.