2 min. čitanja

Mjesto i uloga pčele u okolišu – Od Vinodolskog zakona do današnjih dana

Mjesto i uloga pčele u okolišu – Od Vinodolskog zakona do današnjih dana
Foto: Unsplash

NOVI VINODOLSKI - Vrsni stručnjaci će krajem ožujka u Novom Vinodolskom održati predavanja s ciljem podizanja razine svijesti o važnosti pčele u ekosustavu, ali i promocije pčelinjih proizvoda.

Novi Vinodolski će krajem ožujka 2023. ponovno postati središte pčelarske znanosti Republike Hrvatske, a sudjelovanje je slobodno za sve zainteresirane.

Program skupa okuplja eminentne znanstvenike/predavače sa četiri najveća hrvatska Sveučilišta - Zagreb, Rijeka, Split, Osijek - u ostvarenju jedinstvenog cilja - podizanja razine svijesti o važnosti pčele u ekosustavu, ali i promocije meda i drugih vrijednih pčelinjih proizvoda.

- Bez imalo skromnosti možemo konstatirati kako je ovo do sada najjača koncentracija hrvatskih pčelarskih stručnjaka i znanstvenika na jednom mjestu, kako u plavo-zelenoj županiji tako i u cijeloj Republici Hrvatskoj. Povijesni događaj u gradu gdje se pčelarstvo piše na hrvatskom jeziku od 1288. godine - stoji na stranicama Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije.

Program znanstvenog skupa 'Mjesto i uloga pčele u okolišu - Od Vinodolskog zakona do današnjih dana' koji se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti možete pronaći OVDJE.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Na dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, mali Šibenčani učili su o važnosti meda za zdravlje
ŠIBENIK - U srijedu, 7. prosinca, na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, petu godinu za redom obilježava se Školski medni dan. Ovom prigodom 365 učenika i učenica prvih razreda u devet osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik dobilo je prigodnu edukativnu vrećicu te teglicu meda lok…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.