1 min. čitanja

Pitanje ambulante na Koločepu upućeno ministru Berošu, evo što je odgovorio

Pitanje ambulante na Koločepu upućeno ministru Berošu, evo što je odgovorio
Foto: DZ Dubrovnik

KOLOČEP/DUBROVNIK – Dubrovački gradonačelnik Mato Franković, ujedno zastupnik u Hrvatskom saboru, na Aktualnom satu je postavio pitanje ministru zdravstva Viliju Berošu vezano za uvrštavanje ambulante na otoku Koločepu u mrežu HZZO-a. Ovom je prilikom gradonačelnik Franković istaknuo kako Grad Dubrovnik pokriva troškove liječničkog tima na otoku te da je spreman to raditi i ubuduće.

– Činjenica je da na Koločepu postoji ambulanta koju financira Grad Dubrovnik, ali je problem što stanovnici ne mogu tu dobiti uputnicu jer spomenuta ambulanta nije u mreži HZZO-a, već uputnice izdaje liječnik na susjednom otoku Lopudu – pojasnio je Mato Franković problematiku vezanu za ovu ambulantu.

Naglasio je i kako je Grad i nadalje spreman financirati njezin rad, ali i rad drugih turističkih ambulanti na svom području.

– Mi imamo dva takva slučaja, jedan je otok Koločep drugi je ambulanta u povijesnoj jezgri Grada. Obje su turističke ambulante i obje financira Grad Dubrovnik. Samo nam treba da ih HZZO uključi u svoju mrežu, bez obveze financiranja od strane HZZO-a – kazao je Franković.

Ministra je upitao: hoće li Ministarstvo prihvatiti prijedlog koji je već upućen od strane Dubrovačko-neretvanske županije i uvrstiti Koločep u mrežu HZZO-a?

Ministar Vili Beroš, odgovarajući na pitanje, kazao je kako će se zahtjev analizirati s obzirom da je izrada mreže u tijeku i izrazio nadu da će se ovaj problem riješiti, posebno uzimajući u obzir da u ljetnim mjesecima višestruko raste broj ljudi koji borave na otoku te nepovoljne vremenske uvjete u zimskim mjesecima koji, u tom slučaju, onemogućavaju  dostupnost primarne zdravstvene zaštite.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Reakcija iz Grada Dubrovnika: “Ova gradska uprava napravila je za Kalamotu više nego niz prethodnih uprava zajedno”
ŽELE IMATI LIJEČNIKA Otočani Elafita ne prihvaćaju odluku o ukidanju ambulante
Grad Dubrovnik financira ambulantu na Koločepu, te punkt hitne medicine na Elafitima
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.