1 min. čitanja

Ishođena uporabna dozvola za novoobnovljenu rivu na Koločepu

Ishođena uporabna dozvola za novoobnovljenu rivu na Koločepu
Foto: DNŽ

DUBROVNIK – Županijska lučka uprava Dubrovnik ishodovala je uporabnu dozvolu za obnovljenu rivu u luci Donje Čelo na Koločepu. Riječ je o investiciji od gotovo 30 milijuna kuna, zahvaljujući kojoj će se osigurati uvjeti za uvođenje trajektne linije.

Projekt rive u Donjem Čelu predstavljen je prije godinu dana, a obuhvatio je pomorsko-građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji luke, koja je izgrađena još 1924. godine i od tada nije obnavljana. Riva je bila u prilično lošem stanju, iako je riječ o glavnom pristaništu za cijeli otok preko kojeg se odvija linijski putnički promet brodom Postira, kao i ukrcaj i iskrcaj brojnih turističkih izletničkih brodica tijekom ljetne sezone.

Foto: DNŽ

S nekadašnjih 35 metara dužine i 6,90 metara širine riva je danas duga 56 metara i široka 11 metara, što omogućuje privez trajekta s dubinom do 4,60 metara, a izgrađen je i operativni plato površine 37×18,70 metara.

Zahvaljujući projektu rekonstrukcije, Koločep će biti povezan s kopnom tijekom cijele godine, a otvara se i mogućnost uvođenja trajektne linije, priopćili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.