1 min. čitanja

Ove sezone putovat će se preko Pelješkog mosta

Ove sezone putovat će se preko Pelješkog mosta
Foto: Vlada RH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je radove na gradilištu Pelješkog mosta.

– Radovi na Pelješkom mostu bit će okončani do kraja siječnja, a dobro napreduju i pristupne ceste pa će se preko mosta moći voziti tijekom ovogodišnje turističke sezone – izjavio je premijer Andrej Plenković nakon obilaska radova na Pelješkom mostu.

– Do kraja siječnja uslijedit će tzv. puno radno opterećenje mosta i nakon toga slijede tehnički pregledi što znači da se do konca siječnja 2022. godine dovršava izgradnja Pelješkoga mosta – rekao je Plenković.

– Dobro napreduje druga i treća faza – izgradnje cesta na kojima rade austrijski Strabag i grčki Avax, kao i četvrta faza, kod Stona. Sama finalizacija četvrte faze uslijedila bi početkom jeseni. Preko Pelješkog mosta će se prometovati ove sezone – dodao je, naglasivši da Pelješki most ne znači samo povezivanje hrvatskog kopna, nego je njime omogućen brži promet prema jugu. Time cijela Hrvatska postaje jedna propulzivna autodestinacija što je izrazito važno u ovoj 2022. godini – kazao je Plenković, čestitavši svima na obavljenom poslu.

https://twitter.com/AndrejPlenkovic/status/1480570437226668039?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1480570437226668039%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FAndrejPlenkovic2Fstatus2F1480570437226668039widget%3DTweet

– Današnji obilazak radova na Pelješkom mostu uvjerio nas je da se nalazimo pred samim krajem radova na mostu nakon čega slijede tehnički pregledi. Očekujemo da ćemo se mostom voziti početkom lipnja ove godine a završetak pristupnih cesta, odnosno druge i treće faze je planiran u svibnju odnosno lipnju, dok finalizacija četvrte faze će uslijediti početkom jeseni. Unatoč svim poteškoćama koje su pratile početak realizacije ovog najvažnijeg projekta, Vlada RH je još jednom dokazala da itekako zna realizirati velike infrastrukturne projekte koji nadilaze nacionalni značaj ali i ispunjava dana obećanja! – kazao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.