1 min. čitanja

Plenković na sjednici Vlade obećao: “Pripremit ćemo podršku opožarenim područjima kod Šibenika”

Plenković na sjednici Vlade obećao: “Pripremit ćemo podršku opožarenim područjima kod Šibenika”
Foto: Vlada RH

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako se tako veliki požar koji je zahvatio područje Šibensko-kninske županije nije dogodio zadnjih šest godina te najavio da će Vlada sagledati štete i pripremiti podršku opožarenim područjima.

Plenković je uvodno na sjednici Vlade napomenuo kako je jučer s ministrima posjetio županiju i sastao se s gradonačelnikom Šibenika, županom, vatrogasnim zapovjednicima i mnogim drugima koji su sudjelovali u gašenju požara.

– Najveći za sada požar, velika suša, vjetar. Požar je imao za posljedicu da je izgorjelo između 10 i 20 kuća, što nam se nije dogodilo zadnjih šest godina, srećom nema ljudskih žrtava. Ima nešto ozlijeđenih, ali to je, s obzirom na to kakav je požar bio, za sada minimalno – rekao je premijer.

– Mi ćemo u tom smislu sagledati štete od požara i pripremiti podršku koja će ići prema Gradu Šibeniku i Županiji, kao što smo to učinili nedavno kada je riječ o sjeveru Hrvatske u kontekstu velikih elementarnih nepogoda izazvanih tučom – najavio je Plenković.

Nadamo se da ćemo sve naše sposobnosti i sastavnice staviti u funkciju i omogućiti onima koji daju najveće napore da se i odmore i predahnu jer se ova sezona već na proljeće pokazala znatno zahtjevnijom i težom od prošlogodišnje, dodao je.

Govoreći o suši i zalihama vode u Istri, rekao je kako se Hrvatske vode zadužuju da pokrenu sve aktivnosti za potrebe povećanja mogućnosti akumuliranja dodatnih količina vode u akumulaciji Butoniga, a isto načelo je potrebno primijeniti i drugdje u Hrvatskoj.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

DRAMATIČAN VIDEO Okruženi buktinjom, spasio ih kanader: “Bježite, ostavi to i bježi od tamo!”
Plenković na požarištu: “U zadnjih 6 godina nije izgorjelo ovoliko kuća, koliko danas u Zatonu i Raslini”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.