2 min. čitanja

OTKRIO TRI BOMBE NA DNU MORA Naš suradnik Velimir Vrzić o nominaciji za Plavu vrpcu Vjesnika

OTKRIO TRI BOMBE NA DNU MORA Naš suradnik Velimir Vrzić o nominaciji za Plavu vrpcu Vjesnika
Foto: Youtube / Screenshot

RIJEKA –  Tradicionalna dodjela Plave Vrpce Vjesnika 2020. godine koju Sindikat pomoraca Hrvatske dodjeljuje krajem svake kalendarske godine na svojim službenim stranicama za  posebne događaje na moru. Objavljene su nominacije u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji kojom prilikom je za događaje na Jadranskom moru nominiran podvodni istraživač iz Rijeke i naš suradnik Velimir Vrzić.

– Velika je to čast. Cijeli život sam na moru. Nekada kao pomorski policajac danas kao podvodni istraživač. U ovome nema pobjednika. Svi su pobjednici jer se ja ne natječem sa nikime. Radim dobre stvari za društvo u Hrvatskoj. Za cijelu zajednicu za turizam i ribare i ljude na moru. Ukoliko iz mora uklonim nešto opasno iz toga izlazim kao bolji čovjek – izjavio je Velimir Vrzić za Sindikat pomoraca Hrvatske u nominaciji.

Specijalci rade već godinu dana plan kako uništiti bombu ispred centra Rijeke

Pronašao je do sad tri zaostale bombe iz Drugog svjetskog rata. Jedna je ispred glavne plaže u Rijeci i dvije su na Pagu.– Sve pronađene bombe su aktivne, jedino ova u centru Rijeke nije uništena. Specijalna policija je objavila da rade akcijski plan uništenja i tako već 12 mjeseci. Mislim da je problem jer je najveća i trebali bi evakuirati cijeli dio grada jer je 50 metara od hotela i doslovno ispod kuća. Rekao mi specijalac da ukoliko grune ode cijela vodovodna i kanalizacijska mreža u kvartu u nepovrat. Imaju doslovno trn u oku. Sve su druge rješene sve aktivne. Jedno nisu maknuli avionsku bombu od 225 kg ispred rafinerije. neznam zašto – ispričao je Vrzić za Morski HR.U nastavku, pogledajte video ovog pronalaska:

Smatra li se, zajedno s ostalim nominiranima i nagrađenima herojem, Vrzić odgovara:– Pravi heroji među nama u ovoj zemlji su penzioneri koji su cijeli život pošteno radili a preživaljavaju sa crkavicom od mirovine. To su istinski heroji ove napaćene zemlje.Više o dodjeli Plave vrpce Vjesnika 2020 na službenom youtube kanalu Sindikata pomoraca Hrvatske.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Pronalazak brodske mine na glavnoj plaži u samom centru Rijeke
EKSKLUZIVNO Opasnost s dna Jadrana – Roneći kod Paga pronašao dvije protubrodske mine!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.