1 min. čitanja

Organiziraju malu školu brodogradnje za osnovnoškolce

Organiziraju malu školu brodogradnje za osnovnoškolce
Foto: Mala škola brodogradnje/StolArt

NEREŽIŠĆA – Udruga StolArt idući tjedan u Općini Nerežišća organizira kreativnu radionicu za djecu “Mala škola brodogradnje”.

Radionica će se održati od 20. do 24. lipnja, s početkom u 9 sati. Namijenjena je za djecu starosne dobi od 10 do 15 godina, a broj polaznika na radionicu ograničen je na njih 10. Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava koju možete pronaći na poveznici.

Kreativna radionica omogućuje djeci školskog uzrasta da pod vlastitim rukama osjete kako nastaje brod, daje im priliku da nauče koristiti alate kojima su se služili njihovi preci. Prvi dan djeca imaju priliku naučiti nešto o hrvatskoj tradicionalnoj brodogradnji i njenoj ulozi kroz povijest, a kroz praktični dio nastave upoznaju se s dijelovima od kojih je sastavljen brod, koje potom izrađuju prema nacrtima.

Drugi dan predviđen je za sklapanje dijelova broda u finalnu konstrukciju te pripremu za bojanje. Treći dan brod se zaštićuje i boja završnim bojama.Četvrti dan predviđen je za montiranje svih ostalih sadržaja, poput jedara, konopa i ostale opreme, a peti dan slijedi svečano porinuće u more.

Program je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvko i ribarstvo.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.