2 min. čitanja

Najavljen 19. Memorijal kap. Marka Marinovića

Najavljen 19. Memorijal kap. Marka Marinovića
Foto: JK Delfin

PULA - U vikendu za nama uspješno je realizirana 2. regata Istra pod jedrima kojom je Jedriličarski klub Delfin regatnim jedrenjem iz Pule u Poreč obilježio Dan Istarske županije i EU tjedan BE Active, a u vikendu pred nama nastavljaju s tradicijskom regatom u Pomeru.

Prijave na etabliranu regatu krstaša kap. Marinović su otvorene još danas 27.09.2023. do ponoći.

Jedriličarski klub Delfin poziva strasne jedriličare, sportaše i rekreativce na 19. Memorijalnu regatu krstaša Marinović koju organizira u spomen na prerano preminulog kap Marka Marinovića.

- Kapetan Marko Marinović je poznat u jedriličarskim krugovima kao strasni jedriličar i odličan organizator koji bi za svaki problem u jedriličarskom svijetu nalazio rješenje. Na sastancima bi rekao: "Nu pušti mene da ja provam to riješiti". Kapetan Marko Marinović je bio jedan od osnivača jedriličarskog saveza Istarske županije, dugogodišnji djelatnik ACI, otac troje djece i suprug, a prije svega za njega kažu da je bio ljudina, čovjek koji je volio stvarati i koji bi rado svima pomogao.  Čast nam je biti nositelj regate kap. Marka Marinović. Filozofiju stvaranja i pomaganja širimo i u našem klubu.  Zahvaljujemo svim podržavateljima, ACI na pokroviteljstvu, Sportskoj zajednici Grada Pule, Yacht Pool, Adrinaut i AGD, svima koji se uključuju u organizaciju i doprinose njenoj uspješnoj realizaciji te posebno medijima na širenju vijesti - poručuju iz JK Delfin.

Termin održavanja regate je 30.09.2023., u subotu, sa startom u 11h. Time limit regate je do 17h, a od 18:30 planirano je okupljanje uz večeru i program proglašenja u Konobi Istriana u Pomeru. Ruta je tradicijska, regatava se iz ACI marine Pomer oko Albaneža i natrag.  

U najavi je stabilna prognoza vremena , uvjeti za svih, i starije i mlađe, i sporije i brže, i iskusnije i manje iskusne. Notirati će se i prolazni cilj. Regata se odvija u nadležnosti HJS, World Sailing Rules. Grupe su OPEN Cruising, Racing, Dvojac i ORC. Regata se boduje za Argonaut kup.

Svi koji imaju brod na jedra su dobro došli regatavati i biti uspomena 19. Memorijala kap. Marka Marinovića.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.