2 min. čitanja

Na Vruju konačno stiže psihijatar! Molitelji će prizivati bager, a u pripremi su i Melodije betoniranog Jadrana

Na Vruju konačno stiže psihijatar! Molitelji će prizivati bager, a u pripremi su i Melodije betoniranog Jadrana
Foto: Festival bespravne gradnje i devastacije prirode/Facebook

Poznat je program drugog po redu Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode. Prosvjed će se održati u uvali Vruja 2. srpnja, a i ove će  godine u njemu sudjelovati niz javno poznatih lica, glazbenika, književnika, performera i ostalih umjetnika.

Središnje događanje je manifestacija “Melodije betoniranog Jadrana“. Na glavnoj pozornici nastupit će dobro znana imena domaće i regionalne glazbene scene, a popis izvođača organizatori će otkrivati u narednim danima.

Festival na svom drugom izdanju nudi i besplatnu psihološku pomoć za stradale u kontaktu s državnim institucijama.

– Bilo da ste hrabro gledali hrvatsko pravosuđe oči u oči ili ste imali posla s Poreznom upravom ili ste samo vadili osobnu iskaznicu, sve to konačno možete ispričati stručnoj osobi, naravno, ako uspijete doći na red. Psihijatar će vam pojasniti kako se nositi s napadima panike u čekaonicama, kako obuzdati emocije pred službenicima i kako ostati donekle priseban u Hrvatskoj – poručuju organizatori.

Na besplatnom psihijatrijskom savjetovanju žrtvama kontakta s državnim službenicima bit će riječi i o uspostavi Hrabrog telefona za legalne graditelje te SOS linije za žrtve sporog pravosuđa.

No ni to nije sve. U programu Festivala naći će se i “Ritualno prizivanje bagera – Zajednička molitva za ukazanje teške mehanizacije“.
Državni inspektorat ispisao je pravomoćna rješenja za rušenje objekata u Vruji, ali se ona nikako ne provode, zbog čega organizatori zaključuju kako je očito molitva ono što je sve ove godine nedostajalo da se bageri pokrenu.

U pozivu na Facebook eventu objašnjeni su detalji, a uz ritualno prizivanje bagera bit će organizirana i podjela prigodnih amajlija, koje, ako se ispravno nose služe ubrzavanju rada državnih institucija.

Sve je to samo dio bogatog programa koji očekuje posjetitelje na prosvjednom Festivalu koji je, možemo bez zadrške reći, prerastao Vruju i s njom postao nacionalni simbol devastacije prirode. Festival se ove godine održava kako bi ukazali na sve devastacije u čitavoj Hrvatskoj.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Festival u Vruji traži volontere – Primaju sve, a osobito one koji vole uništavati prirodu
Festival bespravne gradnje i devastacije prirode ponovno u Vruji – Evo što su institucije dosad napravile
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.