1 min. čitanja

Festival u Vruji traži volontere – Primaju sve, a osobito one koji vole uništavati prirodu

Festival u Vruji traži volontere – Primaju sve, a osobito one koji vole uništavati prirodu
Foto: Festival bespravne gradnje

Početkom srpnja u zaštićenoj uvali Vruja između Omiša i Brela održava se drugo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode. Organizatori i ove godine pripremaju bogat program, a da bi isti funkcionirao kao po špagi pozivaju volontere da im se pridruže u organizaciji događaja.

Najveći betonski event na jadranskoj obali suvereno galopira prema svom drugom izdanju. Održat će se na svima dobro poznatoj lokaciji, u nekad rajskoj uvali koja je zahvaljujući privatnom poduzetniku s moćnim političkim vezama potpuno devastirana. Iako je riječ o državnoj zemlji i zaštićenom području, na kojoj gradnja nije dopuštena, Stipe Latković godinama ju je betonirao, mijenjao i u neku ruku privatizirao.

Budući da državne institucije i lokalna samouprava nisu reagirale na ovo kršenje zakona, stvar u svoje ruke uzela je grupa volontera, građani, stanovnici okolnih mjesta kojima je prekipjela samovolja oparenih pojedinaca koji se ponašaju kao da zakoni za njih ne vrijede.

U srpnju prošle godine, kada je održano prvo izdanje ovog originalnoga festivala, interes javnosti bio je golem, a veliki odaziv “štovatelja devastacije obale” očekuje se i ove godine. Organizatori stoga traže volontere koji bi cijeli događaj podigli na višu razinu. Uvjeti su vrlo jednostavni. Dovoljno je da njegujete ljubav prema bespravnoj gradnji i širite mržnju prema prirodi te da ste 2. srpnja slobodni od bilo kakvih drugih obaveza.

Konkretno, traže security-volontere, tech-volontere (za lajvanje, foto i druge tehnološke stvari), volontere s mišićima koji bi pomogli u prenošenju stvari i volontere koordinatore koji bi operativno pomogli u realizaciji mikro-dijelova događanja.

Prijaviti se možete na email vrujafestival@gmail.com do 2. lipnja.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog divljačke gradnje u uvali Vruja, podignuta optužnica protiv Stipe Latkovića
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.