2 min. čitanja

Na talijanskoj obali Jadrana pronađeno tijelo muškarca: "Nije isključeno da je ribar"

Na talijanskoj obali Jadrana pronađeno tijelo muškarca: "Nije isključeno da je ribar"
Foto: Carabinieri / Facebook / Ilustracija

ANCONA - Tijelo, po svemu sudeći starije muške osobe, pronađeno je jutros na talijanskoj obali Jadrana, u mjestu Numana, blizu Ancone.

Pronašao ga je čovjek koji je šetao obalom jutros oko 6.30 sati, a na lice mjesta stigla je talijanska policija, zajedno s mrtvozornikom.  

Portal Cronache Ancona piše da policija istražuje kako bi identitetificirala tijelo, konzultirajući bazu nestalih osoba, no kažu i da u posljednje vrijeme nemaju nestalih osoba u moru.

- Sada istražujemo kako bi pronašli identitet preminulog konzultirajući bazu nestalih osoba, ne samo u regiji Marche. Nije isključeno da je tijelo u Numanu doplutalo sa suprotne obale Jadrana. Iz činjenice da je čovjek nosio rukavice, nije isključeno da to može biti ribar. Dežurni sudac je obaviješten o činjenicama i naredit će obdukciju - javlja Corriere Adriatico.

Foto: Carabinieri / Facebook / Ilustracija

- Može se vidjeti da se ne radi o osobi prosijede kose, s bijelom majicom bez rukava, kanatijerom, a po svemu sudeći, tijelo je u moru bilo tjednima, ako ne i mjesec-dva - ispričao je za Morski HR Boban Slobodan Antić, koji u Italiji radi kao fotoreporter, te nam je dojavio za ovaj slučaj kako bi zajedno pokušali doznati o kome se radi.

Još uvijek nema vijesti o nestalim ribarima iz Umaga

Podsjetimo, prošlo je 18 dana od nestanka dvojice umaških ribara Antona Kutića i Dražena Pintarića, čija je brodica pronađena petog dana potrage točno na mjestu gdje su posljednji put locirani, no ribarima nema ni traga.

Lučka kapetanica u Puli Dolores Brenko Škerjanc medijima je tijekom intenzivne potrage za nestalima kazala da je u trenutku nestanka puhala jaka tramontana te da se "očekuje da bi ih se moglo pronaći na talijanskoj strani Jadrana".

Pronađeni su ostaci broda, ali ne i nestali ribari
Četvrti je dan intenzivne potrage za nestalim umaškim ribarima Antonom Kutićem i Draženom Pintarićem. Doznajemo da je pronađen brod, ali ne i ribari. Ovu informaciju je za Morski HR potvrdila kapetanica Lučke kapetanije Pula Dolores Brenko Škerjanc: - Danas možemo potvrditi pronađena je bro…

Prema evidenciji nestalih osoba 70-godišnji Anton Kutić u trenutku nestanka bio je obučen u plave radničke hlače sa džepovima, crne gumene čizme, bijelu majicu kratkih rukava, sivu jaknu i tamnoplavu kapu, dok je 53-godišnji Dražen Pintarić u trenutku nestanka bio odjeven u plavo radno odijelo.

Za njima su tragale hrvatske i talijanske službe, no nažalost do današnjeg dana nisu pronađeni. Kako su nam rekli u istarskoj policiji, za dvojicom ribara još uvijek se traga i trenutno nemaju službenih informacija o događaju s talijanske strane. Čim dobijemo više informacija, objavit ćemo ih.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.