2 min. čitanja

Lučka kapetanica o traganju za ribarima: "Puhala je tramontana, očekujemo da su na talijanskoj strani Jadrana"

Lučka kapetanica o traganju za ribarima: "Puhala je tramontana, očekujemo da su na talijanskoj strani Jadrana"
Foto: Morski HR / Istra24 / Screenshot

PULA - Lučka kapetanica u Puli Dolores Brenko Škerjanc dala je izjavu za medije o tijeku koordinirane akcije traganja i spašavanja, koja se od jučer provodi u području sjevernog Jadrana.

Podsjetimo, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) od jučer koordinira međuresornim pomorskim traganjem za ribarima u istarskom akvatoriju, dok je sa talijanske strane Jadrana angažirano koordinirano traganje pomorskih i zračnih spasilačkih jedinica za hrvatskim građanima, u koordinaciji MRCC Roma.

- Mi smo isplovili s jednim plovilom, a kasnije su nam se pridružila i dva policijska plovila. Tragalo se do 20.30, nakon čega se nažalost zbog mraka više nije moglo tragati. Jutros rano angažirali smo u potrazi dodatno i Obalnu stražu, policiju i brod Lučke kapetanije Rijeka.

Zasada nemamo novih informacija. Moramo reći da je posredstvom službe MRCC Rijeka, dojava otišla i u MRCC Roma, tako da su se i oni uključili u potragu, u svom dijelu nadležnosti. Jutros je u 7.30 poletio i Pilatus koji je pretražio cijelo područje iz zraka, no nažalost nije pronašao ništa. Moramo napomenuti da je njihova brodica relativno mala, koja ima 7 – 7 i pol metara, a za potragu je najgore što je bijele boje, pa je teško bilo išta vidjeti. Operacija traganja traje i dalje, a vodi je Lučka kapetanija Pula – kazala je Dolores Brenko – Škerjanc.

Akcija traganja će trajati do sumraka, nakon čega će biti više informacija o tome što i kako dalje – dodaje i pojašnjava da je u trenutku nestanka ribara puhala jaka tramontana, pa se očekuje da bi ih se moglo pronaći na talijanskoj strani Jadrana.

- U slučaju da ih ne pronađemo ni mi, ni Talijani do večernjih sati, naravno da sutra krećemo u novu potragu - zaključila je lučka kapetanica u Puli.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo mora objavilo detalje: “Za nestalim ribarima traga zrakoplov, ali i talijanske službe”
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) od jučer koordinira međuresornim pomorskim traganjem za ribarima u istarskom akvatoriju, dok je sa talijanske strane Jadrana angažirano koordinirano traganje pomorskih i zračnih spasilačkih jedinica za hrvats…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.