2 min. čitanja

Na otoku Krku s radom krenuo sustav najma e-bicikala

Na otoku Krku s radom krenuo sustav najma e-bicikala
Foto: Krk Bike

KRK – Sustav najma e-bicikala KrkBike ponovno je krenuo s radom. Njegova je zadaća unaprjeđenje turističke i prometne infrastrukture, odnosno podizanje kvalitete života otočana te brendiranje otoka kao eko-destinacije.

Riječ je o projektu realiziranom zahvaljujući ulaganjima svih sedam lokalnih samouprava otoka Krka i Komunalnog društva Ponikve eko otok Krk d.o.o. te potporama Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U sklopu projekta, u gradu Krku i svim otočnim općinama, izgrađene su stanice za iznajmljivanje bicikala koje se sastoje od upravljačkog ormara, 10 postolja s e-biciklima i klupe za punjenje laptopa ili mobitela te popravak samih bicikala. Svi sustavi za iznajmljivanje e-bicikala međusobno su umreženi tako da se e-bicikl može iznajmiti na jednoj, a vratiti na drugoj lokaciji. Prednost takvog koncepta povezivanje je čitavog otoka te umrežavanje svih općina i grada Krka u jednu cjelinu.

E-bicikle mogu se iznajmiti uz naknadu od 20,00 kuna po satu, i to uplatom putem kreditne kartice. Sam proces iznajmljivanja jednostavan je i obavlja se uz pomoć mobilne aplikacije Go2Bike, a kojom se kontroliraju i pojedine funkcije električne bicikle, poput njezinog zaključavanja.

Foto: Krk Bike

Registracija u sustav Go2Bike može se izvršiti prilikom preuzimanja bicikle sljedeći upute koje su postavljene na samim punionicama ili pak unaprijed. Kako biste se uspješno registrirali, nakon što otvorite aplikaciju, potrebno je najprije unijeti željeno korisničko ime, e-mail adresu i lozinku, zatim provjeriti e-mail pretinac i naposljetku potvrditi svoje podatke. Po prijavi u sustav, potrebno je izvršiti plaćanje, i to odabirom opcije Prepaid, nakon čega se otvara Prepaid račun i opcija Nadoplati. Odabirom potonjeg, otvaraju se rubrike za unos osobnih podataka, a proces se nastavlja unosom željenog iznosa i uobičajenim postupkom plaćanja kreditnom karticom. Po izvršenom plaćanju mijenja se stanje na prepaid računu, s time da minimalna uplata po najmu iznosi 40,00 kuna.

Na stanici, u slučaju unaprijed izvršene registracije, najam se vrši samo skeniranjem QR koda s bicikle. Nakon zvučnog signala bicikl je otključan i spreman za korištenje, a nakon vožnje i vraćanja na postolje, sa zvučnim signalom ponovo je zaključan. Također, svaki od bilo gdje na otoku unajmljenih bicikala po završetku njegovog korištenja može se vratiti na svoju, ali i bilo koju drugu punionicu uklopljenu u ovaj otočni projekt. Međutim, ako su sva postolja zauzeta, bicikl se može vratiti tako da se zaključa u neposrednoj blizini stanice.

U slučaju kvara na biciklu, nezgode ili tehničkih poteškoća potrebno je kontaktirati Ponikve eko otok Krk d.o.o., telefonom na +385 (0)51 654 600 ili e-mailom na ponikve@ponikve.hr, dok je u slučaju problema oko naplate ili kartičnog plaćanja potrebno kontaktirati tvrtku Go2Bike d.o.o., telefonom na +385 (0)52 385 358 ili e-mailom na krk@go2bike.hr.

Svi ostali podaci dostupni su OVDJE.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.