1 min. čitanja

Grad Rovinj raspisao javni poziv za dodjelu parcela za gradske vrtove

Grad Rovinj raspisao javni poziv za dodjelu parcela za gradske vrtove
Foto: Pixabay/Ilustracija

ROVINJ – Građanima Rovinja koji žele uzgajati vlastito voće i povrće, a nemaju vlastitu zemlju, osigurane su gradske parcele na kojima mogu ostvariti tu želju. Stanovnici Rovinja mogu se javiti na javni poziv za dodjelu zemljišta koji je otvoren do 12. srpnja.

Kroz Javni poziv nudi se 16 vrtnih parcela veličine od po 50 četvornih metara, na period od 4 godine, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema njima odnose u maniri dobrog gospodara. Grad zadržava pravo jednostranog raskida ugovora ukoliko zakupnik parcelu počne koristiti za neku drugu svrhu, a ne u svrhu izrade vrta.

Godišnja naknada za korištenje vrtne parcele iznosi 50 kuna, dok će pitanje korištenja vode za zalijevanje biti ugovoreno u godišnjem paušalnom
iznosu od 200 kuna.

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Rovinja koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište. Zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele može podnijeti samo jedan član zajedničkog kućanstva.

Zahtjevi za korištenje gradskih parcela zaprimaju se do 12. srpnja, a više informacija o navedenom pozivu možete pronaći na službenoj internet stranici Grada Rovinja.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.