1 min. čitanja

Žena u Istri prevarena prilikom najma apartmana

Žena u Istri prevarena prilikom najma apartmana
Foto: Morski HR / Ilustracija

UMAG – Umaška policija istražuje slučaj prijevare, u kojem je 25-godišnja hrvatska državljanka oštećena za više tisuća kuna.

Policija je zaprimila prijavu da je 25-godišnjakinja početkom prosinca prošle godine, prilikom traganja za smještajem, na jednom talijanskoj internetskoj stranici pronašla oglašivača koji joj je putem elektroničke pošte poslao poveznicu na poznatu stranicu za iznajmljivanje smještajnih objekata. Žena je potom preusmjerena na drugu internetsku adresu na kojoj se nalazio račun, na koji je uplatila više tisuća kuna. Međutim, kada je naknadno kontaktirala poznatu stranicu za iznajmljivanje smještajnih objekata, saznala je da je prevarena.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

Građanima se preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj recenzija korisnika. Također je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Ukoliko su u mogućnosti, policija savjetuje građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.