2 min. čitanja

Meditacijska šetnja šumom poezije na sv. Vicencu u Sutivanu

Meditacijska šetnja šumom poezije na sv. Vicencu u Sutivanu
Foto: Knjižnica Sutivan

SUTIVAN – Ovogodišnja „Meditacijska šetnja šumom poezije“ započinje sutra (četvrtak, 11.11.2021.) i puno je toga za vidjeti, pročitati, odgonetnuti i napraviti u okolišu crkvice sv. Vicenca u Sutivanu.

U skladu s temom ovogodišnjeg Mjeseca knjige: „Hrvatski autori u Godini čitanja“, u okolišu crkvice postavljena je poezija isključivo hrvatskih autora, pjesnika i pjesnikinja u čijim ćete pjesmama uživati udišući jesenske mirise trave, borova i čempresa.

Za one kojima nije samo do opuštanja i meditacije Stivanska knjižnica, koja je organizator ove manifestacije, priređuje pravi izazov: nagradnu igru u kojoj treba povezati izložene pjesme (koje su označene brojevima) sa imenima pjesama i sa imenima autora!  Dakle, u kutiji koja se nalazi ispred crkvice pronaći ćete spremne listiće za ispunjavanje (i olovke) s kojima ćete obići lokalitet i povezati brojeve pjesama sa odgovarajućim imenima. Nakon što ispunite listić možete ga snimiti mobitelom i poslati WhatsApp-om na broj 095 718 0001 ili u inbox na Facebook stranici knjižnice. Možete ga i fizički donijeti u knjižnicu ili ubaciti u poštanski sandučić na ulazu.

Foto: Knjižnica Sutivan

Po završetku šetnje (petak, 26.11.2021.) tri najbrža i najuspješnija rješavača osigurat će sebi odmah po izlasku iz tiska po jedan primjerak ilustrirane priče „Mačka u kampanelu“!

Ako dođete na sv. Vicenac s djecom možete ih potaknuti da izrade instalaciju od prirodnih materijala po uzoru na dvije koje su već postavljene na lokalitetu (vidi fotografije) i tako se zabave dok vi čitate poeziju i odgonetate nagradnu igru. Osnovni pomoćni materijal za izradu pronaći ćete u istoj kutiji kao i nagradne listiće. Ideja je da okoliš do kraja šetnje bude obogaćen zanimljivim instalacijama što će cijeloj priči dati još jednu kreativnu dimenziju. Za to će se dodatno pobrinuti i Dina Mlinac koja će održati kreativnu radionicu izrade instalacija za djecu i odrasle u petak 19.11. u 11.00 sati.

– Eto, pripremili smo mnoštvo zanimljivih sadržaja a na vama je samo da dođete do sv. Vicenca i radite ono što vas od ponuđenog najviše veseli – poručuju organizatori ove za duh i tijelo zdrave manifestacije.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.