1 min. čitanja

LUNGOBIKE Puležani dobivaju 15 kilometara biciklističkih staza uz more

LUNGOBIKE Puležani dobivaju 15 kilometara biciklističkih staza uz more
Foto: Ilustracija, Kamenjak Rocky Trail

PULA - Puležani će imati mogućnost provozati se na dva kotača „obalnom stazom“ koja bi trebali nositi zanimljivo ime Lungobike.

- Staze bi se protezale pretežno atraktivnim dijelovima grada, uz more. Radi se o potezu: Fižela - Uvala Valovine - Uvala Stoja – Zelenika – Lungomare – Mornar – Valsaline – Verudella - Punta Verudella do Sportske lučice „Delfin“, pa zatim Cestom prekomorskih brigada sve do postojeće već izgrađene biciklističke staze vele iz Grada Pule za portal Istra24.

- Riječ je o pripremi dokumentacije potrebne za izgradnju gotovo 15 kilometara biciklističkih staza. One bi se protezale pretežno atraktivnim dijelovima grada, uz more. Radi se o potezu: Fižela - Uvala Valovine - Uvala Stoja – Zelenika – Lungomare – Mornar – Valsaline – Verudella - Punta Verudella do Sportske lučice „Delfin“, pa zatim Cestom prekomorskih brigada sve do postojeće već izgrađene biciklističke staze - precizirali su iz Grada Pule na upit kuda će se sve protezati nova biciklistička trasa.

- Projekt izgradnje biciklističke staze Lungobike jedan je od projekata koje je Grad Pula prijavio na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, a u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Riječ je o pripremi projektno-tehničke dokumentacije što će stajati 1.6 milijuna kuna, odgovorili su nam iz pulskog Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom.

Iduća godina u znaku pripreme

Naime, u Proračunu za 2023. godinu Grad Pula je u projektima gradnje naveo i pripremanje za 15 potpuno novih biciklističkih staza te u tu svrhu namijenio iznos od 33.181 eura.

Navedeno je također kako je riječ o javnoj površini na kojoj nije dopušten promet motornim vozilima.

Tko će izvoditi radove gradnje i uređenja staza te kada bi se mogao očekivati njihov početak, pitanja su na koja nam u Gradu u ovom trenutku ne mogu odgovoriti, kao ni na pitanje hoće li pulski Lungobike imati još kakvih popratnih sadržaja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.