3 min. čitanja

Lijenost Banožića i Radmana zbog leta helikopterom do Visa platili smo najmanje 12 tisuća kuna!

Lijenost Banožića i Radmana zbog leta helikopterom do Visa platili smo najmanje 12 tisuća kuna!
Foto: MVEP / Twitter

Ministri Mario Banožić i Gordan Grlić Radman posjetili su Vis helikopterom, pritom potrošivši više od 12 tisuća kuna samo na gorivo od Splita do tog otoka i natrag, piše Index. Kako je već pisao Morski HR, ove su lokacije inače jako dobro povezane trajektima državne prijevozničke firme Jadrolinije, katamaranima, a u turističkoj sezoni i raznim privatnim brodskim tvrtkama.

Povod posjeta bilo je otkrivanje spomen-ploče crnogorskom admiralu Vladimiru Baroviću, koje se održalo 12. rujna u popodnevnim satima.

Nije im se dalo čekati trajekt, pa su potrošili više od 1500 litara goriva za helikopter!

Zadnji trajekt Jadrolinije s Visa za Split polazio je u 15 sati, no uvijek je postojala opcija angažiranja drugih prijevoznika ili da se ministri vrate trajektom sutradan, čime bi  vjerojatno uštedjeli desetke tisuća kuna poreznih obveznika, no Banožić i Grlić Radman na izlet su potrošili preko 1500 litara goriva samo za helikopter od Splita do Visa i natrag.

Troškove ostatka puta, pretpostavljamo da je to bilo od Zagreba do Splita, nam niti jedno ministarstvo nije htjelo dostaviti, piše Index.

MORH: Ministri su na Vis išli helikopterima jer kasno popodne nije bilo redovnih trajektnih linija
Iz Ministarstva obrane stigao nam je odgovor na pitanje “Zašto hrvatskim ministrima nije bila dobra Jadrolinija, već su se na Vis morali voziti helikopterima?” Naime, ministri obrane i vanjskih poslova Mario Banožić i Gordan Grlić Radman boravili su jučer na otoku Visu, kako bi Hrvatska nakon…

Tri člana posade helikoptera, 1500 litara goriva

No, iz Ministarstva obrane stiže sljedeći odgovor:

"U helikopteru su bila tri člana posade. Za let od Splita do Visa i natrag utrošeno je 1500 litara goriva koje ukupno stoji oko 12.000 kuna. U službenom posjetu otoku Visu bile su četiri štićene osobe, čiji se način putovanja i osiguranja planira u skladu s odlukama sigurnosnih službi i službi koje se bave osiguranjem. Uz to, događaj na otoku Visu bio je u kasnim popodnevnim satima te nije bilo mogućnosti dolaska na Vis i povratka u istom danu redovnim brodskim linijama", poručili su.

Ne žele dostaviti račune niti reći koliko su potrošili na cijeli put

Portal Morski HR objavio je da su obavili i razgledavanje Visa helikopterom. Pitali smo je li to baš bilo nužno. Iz MORH-a oprezno odgovaraju da "u programu posjeta nije bilo panoramskog leta".

Iz Ministarstva unutarnjih poslova dostavili su identičan odgovor:

"U službenom posjetu otoku Visu bile su četiri štićene osobe, čiji se način putovanja i osiguranja planira u skladu s odlukama sigurnosnih službi i službi koje se bave osiguranjem. Uz to, događaj na otoku Visu bio je u kasnim popodnevnim satima te nije bilo mogućnosti dolaska na Vis i povratka u istom danu redovnim brodskim linijama. U programu posjeta otoku Visu nije bilo panoramskog leta", poručili su iz ureda Grlića Radmana.

Također smo zatražili da nam dostave račune za gorivo, što nisu napravili ni nakon nekoliko upita, piše Index.

Andrea Topić

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Pilot paraglidera: Zašto helikopter razvoza ministre preko Visa iznad naših kuća i voze slalom između dronova?
Pilot paraglidera iz Komiže Pino Vojković skrenuo nam je pozornost na nekoliko vrlo opasnih situacija u kojima su se jučer našli stanovnici otoka Visa, a sve to zbog, kako kaže, neodgovornih pojedinaca koji leteći iznad naseljenog područja direktno ugrožavaju, što sebe, što druge. “Upravljaj…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.