3 min. čitanja

MORH: Ministri su na Vis išli helikopterima jer kasno popodne nije bilo redovnih trajektnih linija

MORH: Ministri su na Vis išli helikopterima jer kasno popodne nije bilo redovnih trajektnih linija
Foto: HRZ

VIS - Iz Ministarstva obrane stigao nam je odgovor na pitanje "Zašto hrvatskim ministrima nije bila dobra Jadrolinija, već su se na Vis morali voziti helikopterima?"  Naime, ministri obrane i vanjskih poslova Mario Banožić i Gordan Grlić Radman boravili su jučer na otoku Visu, kako bi Hrvatska nakon 31 godinu podigla spomenik i tako napokon odala počast crnogorskom admiralu Vladimiru Baroviću koji je presudio sebi jer nije htio pucati po Dalmaciji.

- U službenom posjetu otoku Visu bile su četiri štićene osobe, čiji se način putovanja i osiguranja planira u skladu s odlukama sigurnosnih službi i službi koje se bave osiguranjem.

Uz to, događaj na otoku Visu bio je u kasnim popodnevnim satima te nije bilo mogućnosti dolaska na Vis i povratka u istom danu redovnim brodskim linijama - odgovorili su nam iz MORH-a, dok iz Radmanovog Ministarstva vanjskih, nismo dobili nikakav odgovor.

Podsjetimo, pilot paraglidera iz Komiže Pino Vojković skrenuo nam je pozornost na nekoliko vrlo opasnih situacija u kojima su se jučer našli stanovnici otoka Visa, a sve to zbog, kako kaže, neodgovornih pojedinaca koji leteći iznad naseljenog područja direktno ugrožavaju, što sebe, što druge.  

- Helikopter MI8 naše vojske jučer prevozi ministre na otkrivanje spomenika u Visu i ne slijeće na helidrom koji se nalazi na ulazu u Višku luku van dometa dronova naših gostiju nego radi panoramski krug iznad samog mjesta Vis, ravno među nekontrolirane dronove i izlaže sebe i nas na zemlji opasnosti i riziku zbog pokazivanja ljepota našeg otoka i trošenjem za tu stvar naših novaca nekom našem ministru - poručio je.

Iako su, kako se čini, Banožić i ekipa još jednom željeli biti samo praktični, nisu nam doduše pojasnili zašto su letjeli nisko iznad kuća u panoramskom letu i je li razgledavanje Visa službenim helikopterom Hrvatske vojske bio nužda. Naravno, sve u vrijeme dok građanima apeliraju na štednju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Crnogorski admiral koji se ubio jer nije htio pucati po Dalmaciji dobio spomenik na Visu
U Samogoru na Visu otkrivena je 12. rujna 2022. godine, spomen-ploča crnogorskom admiralu Vladimiru Baroviću. Otkrivanju spomen-ploče nazočili su ministri vanjskih poslova Hrvatske i Crne Gore, Gordan Grlić Radman i Ranko Krivokapić, ministri obrane dviju država Mario Banožić i Raško Konjević…
FOTO Pilot paraglidera: Zašto helikopter razvoza ministre preko Visa iznad naših kuća i voze slalom između dronova?
Pilot paraglidera iz Komiže Pino Vojković skrenuo nam je pozornost na nekoliko vrlo opasnih situacija u kojima su se jučer našli stanovnici otoka Visa, a sve to zbog, kako kaže, neodgovornih pojedinaca koji leteći iznad naseljenog područja direktno ugrožavaju, što sebe, što druge. “Upravljaj…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.