3 min. čitanja

FOTO Pilot paraglidera: Zašto helikopter razvoza ministre preko Visa iznad naših kuća i voze slalom između dronova?

FOTO Pilot paraglidera: Zašto helikopter razvoza ministre preko Visa iznad naših kuća i voze slalom između dronova?
Foto: Pino Vojković

VIS - Pilot paraglidera iz Komiže Pino Vojković skrenuo nam je pozornost na nekoliko vrlo opasnih situacija u kojima su se jučer našli stanovnici otoka Visa, a sve to zbog, kako kaže, neodgovornih pojedinaca koji leteći iznad naseljenog područja direktno ugrožavaju, što sebe, što druge.

"Upravljaju dronovima, ne prijavljuju obaveznu zonu leta i nitko se na to ne osvrće!"

- Ovo me dugo smeta, pa ću napisat par crtica. Ponedjeljak popodne u Visu i u Komiži sve vrvi od brodova, turista, domaćih koji posli posla idu na kavu, neki gosti željni uspomena kad se vežu brodom, izvade svoje dronove nebi li uslikali ljepotu ovoga lipoga našega škoja, a pritim ne prijave zakonom obaveznu zonu u kojoj lete. Ima ih popriličan broj, najbolje je šta svi to ležerno rade pa i neznaju ima li još netko u zraku osim njih. Uredno se leti iznad kuća i ljudi, šta je zabranjeno i nitko to ne kontrolira kao ni većinu drugih stvari u ovoj zemlji - kazuje ovaj Komižanin.

NEVJEROJATNO! Nalogom ministra Banožića biskupe besplatno vozikali skupim ratnim brodom | | Morski HR
Ministar Mario Banožić u svibnju je besplatno ustupio skupocjeni ratni brod, kako bi se nadbiskup i biskup nakon zaređenja prevezli iz Hvara u Split. Objavio je to danas portal 24 sata, pozivajući se

"Helikopteri i Pilatusi 'voze' slalom između dronova i iznad kuća u Visu i Komiži

- No tek sad ide cijela priča. Helikopter MI8 naše vojske jučer prevozi ministre na otkrivanje spomenika u Visu i ne slijeće na helidrom koji se nalazi na ulazu u Višku luku van dometa dronova naših gostiju nego radi panoramski krug iznad samog mjesta Vis, ravno među nekontrolirane dronove i izlaže sebe i nas na zemlji opasnosti i riziku zbog pokazivanja ljepota našeg otoka i trošenjem za tu stvar naših novaca nekom našem ministru.

Da bi sve to bilo još bolje, isti helikopter odlazi im pokazati i Komižu te na isti način prelijeće Komižu. Pokušao sam ovo prenijeti još prije nadležnima jer i pilatusi lete na 70-100 metara iznad kuća u Komiži i valjda voze slalom između dronova, ali ništa se nije promjenilo.

Ja kao pilot paraglidera koji leti na svom otoku moram upozoriti na ovu opasnost - piše nam Pino Vojković.

Zašto hrvatskim ministrima nije bila dobra Jadrolinija, već su se na Vis morali voziti helikopterima? Ovo je pitanje koje smo poslali na adrese Ministarstva obrane i vanjskih poslova, te ćemo ih objaviti čim dobijemo odgovore.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Crnogorski admiral koji se ubio jer nije htio pucati po Dalmaciji dobio spomenik na Visu
U Samogoru na Visu otkrivena je 12. rujna 2022. godine, spomen-ploča crnogorskom admiralu Vladimiru Baroviću. Otkrivanju spomen-ploče nazočili su ministri vanjskih poslova Hrvatske i Crne Gore, Gordan Grlić Radman i Ranko Krivokapić, ministri obrane dviju država Mario Banožić i Raško Konjević…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.