2 min. čitanja

Labin odlučio reći 'dosta' izgradnji kuća za odmor!

Labin odlučio reći 'dosta' izgradnji kuća za odmor!
Foto: Unsplash

LABIN - Svi žele da iz zelenog, poljoprivrednog i šumskog područja teren prijeđe u građevinski. Gradonačelnik Labina odlučio je tome stati na kraj.

Labin je odlučio reći "dosta" ludnici zvanoj izgradnja kuća za odmor! Nedavno je rečeno da Labinština sve više podsjeća na Slavoniju jer zbog turizma niču "ušorena" naselja po sistemu glavne ulice i vila naslaganih sa svake strane.

Gradonačelnik Labona Valter Glavičić smatra da je počelo, kako je rekao, jedno novo promišljanje, koje možda prije deset godina unatrag nije postojalo, barem ne kod većine građana.

- Pritisci su veliki. Svatko traži samo jedno - da iz zelenog, poljoprivrednog i šumskog područja teren ide u građevinski. I kad bismo zbrojili sve građevinske dozvole posljednjih pet godina, kad bi zbrojili koliko je smještajnih kapaciteta - iako smo svjesni i znamo što se najčešće krije iza svega toga - koliko je tu prostora za život napravljeno, Labin danas ne bi imao 10.428 stanovnika, nego na onih 11.700 još 4.000 više.

Ali mi smo danas došli do toga da Labin ima tisuću i nešto stanovnika manje. Rabac ima manje, Vinež manje, svako selo ima manje. Znači mi danas, na neki način, svjesno gradimo naselja duhova. To radi cijela obala, cijela Istra, ali nažalost, to mi nije nikakva utjeha - rekao je Glavičić za Glas Istre i najavio da će kroz prostorne planove Labin tome reći - dosta!

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Kreće rušenje bespravnih objekata na hrvatskoj obali!
U Istri za dva tjedna dana kreće rušenje bespravnih objekata. Stranke su obaviještene, sva rješenja su izdana, a prvi na listi su Umag, Ližnjan i Rovinj. - Na području Istre uklanjat će se 14 objekata. Tri su na području Umaga, pet na području Rovinja i šest na području Ližnjana”, rekao
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.