1 min. čitanja

Krenuo lov na ruske megajahte – Španjolska planira zaplijeniti sve koje su u ruskom vlasništvu?

Krenuo lov na ruske megajahte – Španjolska planira zaplijeniti sve koje su u ruskom vlasništvu?
Foto: Mega jahta Tango/Screenshot/Superyachtfan

Španjolske pomorske vlasti zatražile su od svih španjolskih marina da im dostave informacije o svim mega jahtama (duljine 24 metra i više), koje se trenutno nalaze u španjolskim marinama, ako su u vlasništvu ili su povezane s ruskim državljanima i ruskim interesima.

Gotovo da ne postoji mega jahta registrirana pod ruskom zastavom pa će se potraga za luksuznim plovilima u španjolskim vodama bazirati na stvarnom vlasništvu jahti. Iako španjolske vlasti to nisu precizirale, postoji velika mogućnost da će sve mega jahte u ruskom vlasništvu biti zaplijenjene.

Među prvima je identificirana 78-metarska mega jahta TANGO, u vlasništvu milijardera Viktora Vekselberga, koja se nalazi na popravku u remontnom brodogradilištu Astilleros de Mallorca, prenosi portal Fleetmon.

Mega jahta TANGO, dužine 78 metara izgrađena je 2011. godine, a plovi pod zastavom Cookova otočja. Godišnje održavanje jahte koja je ruskog oligarha stajala 120 milijuna dolara, kreće se između 10 i 12 milijuna dolara.

Posljednje informacije govore da je mega jahta, CLIO, u vlasništvu Olega Deripaske, osnivača ruske aluminijske grupe Rusal koju su SAD sankcionirale 2018., od jučer usidrena kod Male, glavnog grada Maldiva, objavio je AFP, pozivajući se na lučke dužnosnike.

Ova jahta izgrađena je 2004. godine, plovi pod zastavom Kajmanskog otočja. Ruski milijarder platio ju je 65 milijuna dolara, a godišnje održavanje stoji između 4 i 7 milijuna dolara.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Bivša jahta Putinova prijatelja na vezu u riječkoj luci, Ukrajinci zaprijetili: “Zapalite je!” – Kapetan: “Prodana je!”
Ruski oligarsi panično spašavaju jahte – Hitno ih šalju u Indijski ocean i Jadransko more!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.