2 min. čitanja

KAŽNJENI SU Glisirali preblizu obali na Hvaru - evo koliko su morali platiti!

KAŽNJENI SU Glisirali preblizu obali na Hvaru - evo koliko su morali platiti!
Foto: Pexels

U prekršaju su ih otkrili splitski pomorski policajci u ponedjeljak tijekom obavljanja redovnih poslova na moru.

Svaki je od ovih neodogovornih pojedinaca u dva odvojena slučaja morao platiti kaznu u iznosu od 400 eura. Prošle je godine kažnjeno 205 takvih prekršitelja, izvijestila je splitska policija.

U policiji se pozivaju na Pravilnik o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru RH te načinu i uvjetima obavljanja nadzora i upravljanja pomorskim prometnom.

U njima je normirano, navode, da motorne brodice i brodice na mlazni pogon (skuteri, jet ski, brodica na zračnom jastuku i slično) mogu ploviti s hidrodinamičkim uzgonom, odnosno glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području na kojem nije zabranjeno glisirati.

- Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale,  kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba - izjavila je Antonela Lolić iz splitske policije. 

Kontrole cijelog ljeta

Dodaje da će tijekom ljeta nastaviti provoditi akcije nadzora i kontrole kako bi sankcionirali utvrđene prekršaje, ali i preventivno djelovali na sve sudionike pomorskog prometa.

Tijekom proteklog tjedna uz obavljanje redovnih poslova na moru, utvrdili su i sankcionirali trinaest prekršaja iz različitih zakona.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Glisiranje je najveća opasnost na moru! | | Morski HR
Povećan promet na moru uz neopreznost tijekom ljetnih mjeseci dovodi i do većeg broja pomorskih nesreća. One se najčešće događaju zbog nedopuštenog glisiranja, na manje od 300 metara od obale. Samo
STOP GLISIRANJU UZ OBALU! Krenula sezona, krenulo i divljanje - Evo nekih svježih primjera
Gliseri i brodice na mlazni pogon (skuteri, jet ski, brodice na zračnom jastuku i si.) mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 m od obale, i to na području na kojem istima nije zabranjeno glisiranje. Pa, iako bi to trebali znati baš svi koji imaju plovidbenu dozvolu, čini se
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.