2 min. čitanja

Kako je moguće da je zaplijenjena jahta iz Betine neopaženo isplovila i završila u Turskoj?

Kako je moguće da je zaplijenjena jahta iz Betine neopaženo isplovila i završila u Turskoj?
Foto: Dnevnik.hr / Screenshot

BETINA - Skandal sa zamrznutom ruskom imovinom u Hrvatskoj ovog je tjedna potresao Hrvatsku. Jahta Irina VU, koju je država zaplijenila prošle godine, isplovila je iz države i locirana je u Turskoj!

Brod obitelji ruskog oligarha i Putinova prijatelja - trebao je biti u Betini na otoku Murteru, jer je na listi sankcija uvedenih zbog rata u Ukrajini. No, tamo je ekipa Dnevnika Nove TV zatekla drugu, vrlo sličnu jahtu.

Jahta Irina VU mirno je plovila hrvatskim morem. Prošle godine zaplijenjena je u Betini na Murteru u okviru sankcija oligarsima bliskima Putinu, ali, danas je tamo nema.

U marini u Betini nalazi se jahta koja ne sebi nema nikakav naziv. U tijeku je njezin remont. Vrlo je slicna Irini VU, ali ipak to nije taj brod, kaže reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Vrijednost 35-metarske jahte supruge ruskog oligarha Alishera Usmanova procjenjuje se na oko pet milijuna eura.  

- Ne znam jesu imali protokol za čuvanje brodova uvijek je moguća zamjena takvog broda. Netko ga je valjda zamijenio pa mislio da neće primijetiti, igraju se ljudi - kaže Milivoj Stojanović.

Šibenska policija tvrdi kako nemaju nikakvih prijava vezanih za jahtu, niti su postupali. Sa slučajem je upoznata i SOA, dok Ministarstvo mora potvrđuje da je zaplijenjena jahta - isplovila.

- O slučaju isplovljavanja plovila koje se nalazilo pod izrečenim mjerama u marini u Betini obaviještene su nadležne službe pod kojima je i daljnje postupanje u smislu provođenja aktivnosti prema odgovornim osobama, kao i sprječavanje daljnjeg korištenja navedenog plovila.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Pod okriljem noći s Murtera nestala zaplijenjena jahta Putinove prijateljice: “Na njen vez usidrili isti model broda”
Nevjerojatan sigurnosni propust dogodio se ovih dana u marini Betina na otoku Murteru. Večernji list doznaje da je od tamo netragom nestala luksuzna jahta Sunseeker 115 koja je bila na popisu “zamrznute” imovine sankcioniranih ruskih tajkuna od strane Europske unije, SAD-a i Velike Britanij…
Jahta sankcioniranog oligarha Alishera i njegove supruge Irine Usmanove nalazi se u Murteru | | Morski HR
Irina VU, 35-metarska jahta supruga sankcioniranog ruskog oligarha Alishera Usmanova, koju je portal Oštro razotkrio u ponedjeljak, trenutno se nalazi na kopnu pokraj marine Betina na otoku
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.