1 min. čitanja

KAKAV ČOVJEK! Vodičanin otkazao turiste za cijelu sezonu i u kuću primio 11 Ukrajinaca

KAKAV ČOVJEK! Vodičanin otkazao turiste za cijelu sezonu i u kuću primio 11 Ukrajinaca
Foto: HRT / Screenshot

VODICE – Čitav jedan mali “konvoj” Ukrajinaca privremeni dom našao je u kući 76-godišnjeg umirovljenika Ante Jerika Markoča u Vodicama. Ugostio ih je kao svoje i to umjesto turista koji mu svakoga ljeta donose lijepu zaradu. No, ovo ljeto otkazao je i zaključao sve rezervacije, jer iznajmljivanja zbog ove plemenite geste biti neće.

Ante Jeriko Markoč (76) odrekao se ovoga ljeta zarade od turizma. Njegove apartmane umjesto turista koji donose šolde puni čak 11-ero Ukrajinaca. Kako bi njima pomogao, sve rezervacije je otkazao i zaključao, prenosi Mirovina.hr.

– Za svu je ovu djecu sigurnost, koju sada imamo ovdje, najvažnija. Ne pitaju nas za svaki jači zvuk što je to, raduju se što ne moraju više ići u podrum. Samo se žele družiti s ovdašnjom djecom, rekla je za HRT Olia Gavriluk iz Ukrajine.

Vitalni umirovljenik Jeriko bez razmišljanja je cijelu kuću, koju inače iznajmljuje turistima, stavio na raspolaganje rodbini svojega gosta Ukrajinca. Svaki ga je dan pitao kako može pomoći.

– Prijatelji si pomažu u nevolji, ne treba kad je dobro, onda ćemo slaviti. Rekao sam da ih samo pošalje, naglasio je Ante Jeriko Markoč iz Vodica.

Pet obitelji, rodbinski povezanih, zajedno lakše podnose izbjegličke dane.

– Ovdje smo sad mirni i oduševljeni Jerikovom gostoljubivošću i gostoljubivošću Vodičana, to kako su nas svi ovdje primili. Zaustavljaju nas na ulici, pitaju treba li nam što, rekla je Galina Gavriluk iz Ukrajine.

Iako ih je puna kuća, sve savršeno funkcionira.

– Imam kompjutor, radim. Šestero djece juri po kući i pišem izvješće Nadzornog odbora Udruge umirovljenika Grada Vodica i ništa mi ne smetaju, rekao je Markoč.

Sve rade zajednički i prema dogovoru, a jedan dan u tjednu kuha i Jeriko jer želi da se njegovi gosti osjećaju počašćeno.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.