1 min. čitanja

Izložba o Starogradskom polju u Pomorskom muzeju u Splitu

Izložba o Starogradskom polju u Pomorskom muzeju u Splitu
Foto: Screenshot

SPLIT – U organizaciji Osnovne škole Hvar i Javne ustanove Starogradsko polje, u Hrvatskom pomorskom muzeju u Splitu u petak u 11 sati otvara se izložba učeničkih fotografija pod nazivom “Trimi i gomile”.

Projekt „Trimi i gomile“ druga je po redu suradnja foto grupe OŠ Hvar ostvarena u suradnji s Javnom ustanovom Starogradsko polje. Aktivnost je provedena u sklopu programa Erasmus + naziva Unesco passport. Nositelj programa je OŠ Hvar, a škole partneri iz Italije, Španjolske i Cipra. Projekt uključuje istraživanje Unesco baštine svih sudionika i prezentaciju aktivnosti s ciljem podizanja razine osviještenosti o društvenoj važnosti kulturne baštine i njenog očuvanja za sljedeće naraštaje.

Foto: Učenička fotografija/Hrvatski pomorski muzej Split

Učenici, članovi foto grupe, istražili su kroz fotografiju povijesna, prirodna i etnografska obilježja  Starogradskog polja. Tijekom tri radionice sudionici projekta fotografirali su i upoznali zapadni, središnji i istočni dio Starogradskoga polja.

U istraživanju i traženju motiva za svoje fotografije pečat su dali poljskim suhozidnim kućicama – trimovima i gomilama koje predstavljaju granicu među parcelama i dio su očuvane grčke podjele zemljišta. Snimili su fotografije trima i gomila karakterističnih za ovo područje te ih fotografijom prikazali u simbiozi s maslinama, vinogradima, raslinjem i poljskim putevima.

Uz stručno vodstvo grupa je vizualno istražila i fotografski prikazala stanje ove vrijedne baštine. Zahvaljujući tome nastala je zbirka od 16 fotografija koje čine spomenutu izložbu „Trimi i gomile“. Izložbu možete pogledati u Hrvatskom pomorskom muzeju u Splitu, od ovog petka od 11 sati.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.