1 min. čitanja

HZJZ novim preporukama donio loše vijesti za vlasnike noćnih klubova i sve koji vole izlaziti

HZJZ novim preporukama donio loše vijesti za vlasnike noćnih klubova i sve koji vole izlaziti
Foto: Pixabay

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) nadopunio je preporuke o sprječavanju širenja koronavirusa za noćne klubove, čijim se vlasnicima preporučuje da rad klubova organiziraju na otvorenom te onemoguće rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima.

Iz HZJZ-a ističu da su nadopunili preporuke noćnim klubovima radi zaštite djelatnika i posjetitelja u skladu s trenutnim stanjem epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

Nova je preporuka da se rad noćnog kluba organizira na način da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom, kao i da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima kluba.

Klubovi koji nemaju mogućnost rada na otvorenom i dalje mogu nastaviti raditi po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata poput kafića.

Novina je i da se zabranjuje funkcija prostora plesnih podija, umjesto čega se preporučuje postavljanje stolova i stolica uz distancu od 1,5 metra.

O pojavi novih žarišta zaraze u noćnim klubovima, posebno na obali, govorila je u RTL-u Danas epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer.

Nije precizirala hoće li epidemiolozi preporučiti pooštravanje mjera, ali i naglasila da su problem zatvoreni prostori i nepridržavanje mjera.

– Apeliramo na mlade – ne idite u zatvorene prostore, ima klubova na otvorenom, držite minimalnu distancu od metar i pol. Društvo se može družiti zajedno, ali nemojte se miješati s ostalim skupinama, dezinficirajte ruke i poštujte mjere – poručila je Mayer mladima.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.