2 min. čitanja

Hrvatska zamrzava imovinu svih subjekata bliskih ruskom režimu!

Hrvatska zamrzava imovinu svih subjekata bliskih ruskom režimu!
Foto: Oštro

Na radnom ručku s veleposlanicima država Europske unije, hrvatski premijer Andrej Plenković iznio je jasnu osudu agresije na Ukrajinu, a najavljeno je i sankcioniranje svih osoba i pravih subjekata vezanih uz ruski režim koji imaju imovinu u Republici Hrvatskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Plenković je u Zagrebu sudjelovao na radnom ručku s veleposlanicima država članica Europske unije u Hrvatskoj kojem je, u prigodi francuskoga predsjedanja Vijećem Europske unije, domaćin bio veleposlanik Francuske Republike Gael Francois Veyssiere.

Frano Matošić, državni tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP), nakon radnog ručkaizjavio je kako je hrvatski premijer Plenković okupljene veleposlanike država EU članica izvijestio o stavovima Hrvatske o aktualnom stanju u Ukrajini.

Matošić je istaknuo kako je osuda agresije na Ukrajinu neupitna od strane svih država članica EU-a, pa tako i Hrvatske, kako je izražena podrška državnom vodstvu Ukrajine uz osudu politike Ruske Federacije.

Foto: Oštro

Matošić je izvijestio kako je neposredno prije radnog ručka hrvatski premijer posjetio Motel Plitvice gdje su smještene ukrajinske izbjeglice kako bi im izrazio dobrodošlicu te im poručio kako je Hrvatska otvorena za njihov prihvat, uz pružanje adekvatnog obrazovanja za djecu, ali i mogućnost zaposlenja za odrasle osobe.

Matošić je kazao kako će sankcije Hrvatske biti usmjerene prema samom vrhu vlasti Ruske Federacije, posebno prema oligarsima bliskima režimu Vladimira Putina te svima “koji su digli ruku za neovisnost samoproglašenih republika na istoku Ukrajine”.

– Hrvatska ima jasan popis koji je sastavljen u okviru EU-a. Riječ je o 702 entiteta od kojih je oko 650 fizičkih osoba, a ostalo su pravne osobe koje se nalaze na mrežnim stranicama MVEP-a. Sankcionirat ćemo ih na način da im ta imovina ne može služiti za preprodaju, prodaju ili izvlačenje koristi iz te imovine. Imovina neće biti oduzeta nego zamrznuta u skladu sa svim pravima – poručio je Matošić.

Naglasio je kako se intenzivno radi o identificiranju imovine osoba i pravnih entiteta koji se nalaze u Hrvatskoj, a koja podliježu zajedničkom dogovoru o sankcijama.

Stipe Majić

PROČITAJTE JOŠ:

PANDORINI DOKUMENTI OTKRIVAJU Vile na otoku Šipanu financirao i bivši ruski ministar!
Krenuo lov na ruske megajahte – Španjolska planira zaplijeniti sve koje su u ruskom vlasništvu?
Ruski oligarsi panično spašavaju jahte – Hitno ih šalju u Indijski ocean i Jadransko more!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.