3 min. čitanja

FOTO Umaška hortikultura ostavlja bez daha

FOTO Umaška hortikultura ostavlja bez daha
Foto: Grad Umag

UMAG – Grad Umag već godinama svoje snage usmjerava u stvaranje što više zelenijih lokacija, stavljajući poseban naglasak na hortikulturno uređenje, ne bi li naš grad postao još ljepše mjesto za sugrađane, ali i posjetitelje koji biraju Umag kao svoju turističku destinaciju. Kontinuiranom sadnjom zelenila ulaže se u „pluća“ grada kako bi ona sve bolje disala.

Tako se i zadnja faza uređenja parka Humagum, koji se u konačnici prostire od ACI marine rivom do Gradske uprave, privodi kraju. Na betonskom dijelu šetališta stvorena je nova hortikulturna zona površine 2.400 m2 čime se dodatno proširuje zeleni pojas Umaga.

Foto: Grad Umag

– Cijeli park Humagum, kao i dugovječni „lungomare“, ostaje pješačka zona, bez pristupa automobilima i ostalim motornim vozilima, izuzev vozilima 6. maja d.o.o. radi prikupljanja otpada. Naime, u okviru ovog dijela projekta ugrađena su četiri podzemna kontejnera svaki kapaciteta 3 m3, a u cilju stvaranje sve čišćeg i ljepšeg grada.

Ovaj hortikulturni dio projekta, koji je u svojem finalnom stadiju, navodi na zaključak kako će se ovaj dio parka savršeno stopiti u zeleni pojas cijele šetnice – poručuju iz Grada Umaga.

Foto: Grad Umag

– Ukoliko pogledamo cjelokupnu sliku našeg centra grada, sa sigurnošću i ponosom možemo reći kako Umag postaje sve privlačniji i ljepši grad. Sredinom protekle godine, prisjetimo se, u samom srcu grada su zaražene palme zamijenjene lagostremijama koje u svojem punom cvatu, uz vodenice, pretvaraju Trgovačku ulicu u prekrasnu aleju cvijeća.

Foto: Grad Umag

Nova su stabla u proteklih nekoliko godina posađena i u Ulici 154. brigade HV, u dvorištu centralnog vrtića, Osnovne škole Marije i Line, na samom groblju, u zoni Moele, na području Svetog Pelegrina, kraj Hitnog medicinskog prijema, na šetnici Vladimira Gortana, na plaži Villa Rita, u parku za kućne ljubimce u Komuneli, u parku ispred zgrade u Zemljoradničkoj ulici, kao i na mnogim drugim lokacijama Umaga. A, ove se jeseni planira dodatna sadnja velikog drvoreda koji će biti posvećen našim zlatnim darivateljima krvi – poručuju iz Grada Umaga koji kontinuirano ulaže u hortikulturno uređenje, kao i komunalnu infrastrukturu.

Foto: Grad Umag
Foto: Grad Umag

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Umag sadi zeleni obalni pojas – Aromatično bilje i stabla uz šetnicu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.