3 min. čitanja

FOTO Pobjednici Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč Veronika Andrlova i Paul Loiseaux

FOTO Pobjednici Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč Veronika Andrlova i Paul Loiseaux
Foto: Grad Poreč

POREČ - Pobjednici Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska su Paul Loiseaux iz Francuske te Veronika Andrlova iz Češke. Na prvom porečkom Ironman 70.3 natjecanju nastupilo je gotovo 1000 natjecatelja u 1.9 km plivanja, 90 km bicikliranja te 21.1 km trčanja.

Utrka je započela, u Zelena Resortu, ispred hotela Parentium Plava Laguna dionicom plivanja, nastavila se ispred Hotela Molindrio Plava Laguna, od kuda je krenula biciklistička trasa sve do Funtane pa da Višnjana i natrag. Posljednja etapa bila je ona trkačka od Hotela Molindrio preko Plave Lagune, centra grada do uvale Saladinka i natrag. Najbolji Ironmanci u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Paul Loiseaux koji je utrku završio u 4 sata i 3 minute te Veronika Andrlova koja je kroz ciljnu ravninu prošla za 4 sata i 44 minute.

Nakon pobjede su poručili:“ Vrijeme je bilo super, nije bilo jako sunčano što je sjajno za utrku. Na plivanju je bilo mirno more, biciklistička trasa brza, trčali smo uz samo more. Sve čestitke organizatorima“, izjavio je nakon utrke Paul Loiseaux.

Pobjednica Veronika Andrlova u Poreču je doživjela svoju prvu Ironman pobjedu te je poručila kako je bila jako dobra utrka, jer ne voli velike vrućine.

Iza Gorana Vrusa, direktora utrke je puno dobro obavljenog posla pa je poručio kako je zadovoljan s prvim porečkim Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska.

- Zadovoljni smo što smo pokazali da možemo na najvišem nivou održati ovako kompleksnu utrku. Zahvaljujem cijelom organizacijskom timu na dobro odraženom poslu te velikom broju volontera koji su se priključili. Atmosfera je bila fantastična, zahvaljujem lokalnoj zajednici na potpori koju su nam dali. Pred nama su za sljedeću godinu još veći izazovi jer iz godine u godinu želimo ljestvicu podići sve više. Drago nam je da smo natjecateljima pružili nezaboravno iskustvo koje će pamtiti te smo se pritom svi dobro zabavili - istaknuo je direktor utrke Goran Vrus.

Najbolje plasirani natjecatelj iz Hrvatske bio je Bruno Škrinjarić kojemu je ovo bio prvo Ironman 70.3 natjecanje, iako se već natjecao u 70.3 distanci. Završio je na 7. mjestu s rezultatom od 4 sata i 17 minuta.

- Zadovoljan sam s utrkom, plivanje je bilo baš kako treba biti, bez vjetra. Svaka čast organizatoru što je dogovorio da možemo voziti po zatvorenoj autocesti jer nam je to omogućilo da vozimo jako brzo, a trčanje uz more je bilo fantastično - kazao je Škrinjarić

Ovo je bilo prvo Ironman 70.3 natjecanje u Poreču u organizaciji Plave Lagune, nakon dvije godine uspješne organizacije Ironman 5150 utrka.

Grad Poreč

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.