>
  4 min. čitanja

FOTO Jadrolinijina Postira putnike isprskala motornim uljem: "Moraju kupiti novu garderobu, a isprljao je i obalu!"

FOTO Jadrolinijina Postira putnike isprskala motornim uljem: "Moraju kupiti novu garderobu, a isprljao je i obalu!"
Foto: Čitatelji

ŠIBENIK - Brod Postira na relaciji Šibenik - Prvić. Ukenja sebe, putnike i obalu motornim uljem - šalje nam rezignirani putnik poruku sa svoje današnje plovidbe brodom koji trenutno mijenja Tijata kojeg je Jadrolinija prije nekoliko dana poslala u mirovinu.  

- Jadrolinija nema kontakt za ovakve stvari online, samo preko telefona, tako da sam kontaktira ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Nevjerojatno je da je makinji u ovakvom stanju dopušteno da plovi - čudi se ovaj putnik.  

Na pitanje koliko putnika je isprljano, odgovara:

- Svi. Al nitko se nije žalio. Ja kad sam spmenio putnicima oko sebe i ukazao na mrlje bilo je: imaš dobro oko za detalje. Rekoh, kakvi detalji..

"Srećom, nitko na otok ne ide u večernjim haljinama ni sakoima"

No nije bio jedini koji se požalio:

- Dok smo čekali brod, vjetar je nosio ulje na ljude - komentira pak turist koji se ovakvoj avanturi nije nadao.  

- Bitno je da se stanje ispravi, jer Jadrolinija nema nikakav kontakt po tom pitanju.  Srećom, svi koji idu na otok nisu u večernjim haljinama i sakoima, pa nije neka enormna šteta ali da je do štete došlo, je. Sad, da li će se ulje dati ukloniti s odjevnih predmeta vidjet ćemo. Uglavnom svi su bili isprskani - kaže nam pak otočanin koji je poslao par fotografija, gdje se vidi što se na Postiri događa.

"Problem za kojeg se zna godinama!"

Od dobro upućenog izvora bliskog Jadroliniji doznajemo da je ovaj problem uočen na brodu prije više godine, još dok je plovio dubrovačkim područjem i da zbog toga njime ni putnici, ni posada nisu bili osobito zadovoljni.

- Tijat jest manji ali mu motor radi kao singerica, a ovo s Postirom traje duže vrijeme. Zato su mu stavili produžetke za ispuhe, odakle kapa po putnicima – kaže nam ovaj izvor i dodaje da mu se jednom požalila i putnica kako je morala kupiti potpuno novu odjeću nakon plovidbe ovim brodom. I on nam šalje fotografije.

Kontaktirali smo Jadroliniju s upitom za komentar, no rečeno nam je samo da su upit o tome što se događa spustili na tehničku službu. Čim dobijemo njihov odgovor, objavit ćemo ga.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

POSTIRA, BROD ZA “MIROVINU” Otočanima treba novi, bolji i brži
Otoci Koločep, Lopud i Šipan povezani su s Dubrovnikom brodskom linijom Jadrolinije na kojoj vozi brod Postira. Ta linija puno znači za turizam, a posebno za stanovnike koji cijelu godinu žive na otoku. Svi se slažu u jednom - treba im bolja brodska veza. Vremešna Postira na vezu u Gružu
TIJAT Omiljeni brod fanovi očajno žele spasiti, Šibenik ga želi posvojiti, u Jadroliniji samo kažu: “1. srpnja Ide u mirovinu!”
ŠIBENIK - Zakuhalo se ovih dana oko jednog starca. Jadrolinijin brod Tijat, izgrađen danas već daleke 1955. godine od 1. srpnja ide u zasluženu mirovinu. No, njegove kvalitete ne zaboravljaju ljudi koji o njemu desetljećima ovise. Žele ga, naime, sačuvati od rezališta i zadržati tamo, gdje je najomi…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.