3 min. čitanja

Butković o odbjegloj jahti: "Nije točno da nije imala upisano ograničenje!"

Butković o odbjegloj jahti: "Nije točno da nije imala upisano ograničenje!"
Foto: Vlada RH / Twitter

Nije točno da nestala jahta u registru nije imala upisano  nikakvo ograničenje rekao je ministar Oleg Butković odgovorajući na novinarske upite o o ruskoj jahti koja je nestala iz marine u Betini.

- Još uvijek utvrđujemo okolnosti nestanka jahte, znamo svi da je nestala pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Kako se to dogodilo i je li bilo propusta u samom sustavu, to ćemo utvrditi sada i mi kroz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, ali budući da postoji stalno tijelo koje se bavi tom problematikom, tu su uključena i druga tijela od MUP-a, Ministarstva vanjskih poslova, da ih ne spominjem sve. Vidjet ćemo što se tu dogodilo, mi smo temeljem odluke tog međuresornog tijela zapečatili jahtu, i naravno da se takav čin nije smio dogoditi. Da se dogodio čudan slučaj, to je istina - kazao je ministar Oleg Butković.

Pod okriljem noći s Murtera nestala zaplijenjena jahta Putinove prijateljice: “Na njen vez usidrili isti model broda”
Nevjerojatan sigurnosni propust dogodio se ovih dana u marini Betina na otoku Murteru. Večernji list doznaje da je od tamo netragom nestala luksuzna jahta Sunseeker 115 koja je bila na popisu “zamrznute” imovine sankcioniranih ruskih tajkuna od strane Europske unije, SAD-a i Velike Britanij…

- Vidjet ćemo je li bilo propusta ili netko nije činio ono što je trebao. Istina je da se dogodio jedan čudan događaj - kazao je.

Na pitanje novinara tko je dužan voditi računa o tome, jer nitko nije reagirao tri mjeseca, odgovara:

- Dužni su svi koji su imali takvu informaciju, od ministarstva pa lučke kapetanije koja je zapečatila jahtu. No, ne mogu u ovom trenutku nikoga prozvati ili optužiti jer još nemamo sve informacije.

Moramo iz ovoga izvući pouku da nam se ovo više ne dogodi. Istragu vrši Državno odvjetništvo i SOA i posebno Ministrstvo kao institucija - zaključio je Butković, koji je danas u posjeti Privlaci i Ninu.

Ministar je najavio da će o svemu više reći po završetku istrage.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SIGURNOSNA SRAMOTA Za nestanak zaplijenjene jahte uključenima prijeti do 5 godina zatvora!
Još nije u potpunosti jasno što se dogodilo sa zaplijenjenom jahtom ruskog oligarha koja je nestala sa suhog veza marine u Betini na otoku Murteru. Poznato je da je jahta Irina Vu oligarha Ališera Usmanova isplovila 6. listopada, a tri dana poslije uplovila u tursku luku Didim. Hrvatske vlasti za
Kako je moguće da je zaplijenjena jahta iz Betine neopaženo isplovila i završila u Turskoj?
Skandal sa zamrznutom ruskom imovinom u Hrvatskoj ovog je tjedna potresao Hrvatsku. Jahta Irina VU, koju je država zaplijenila prošle godine, isplovila je iz države i locirana je u Turskoj! Brod obitelji ruskog oligarha i Putinova prijatelja - trebao je biti u Betini na otoku Murteru, jer…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.