1 min. čitanja

Bike maraton u Sutivanu na Braču!

Bike maraton u Sutivanu na Braču!
Foto: Pexels

Biciklisti navodno smatraju da je Sutivan najbolje malo misto na svijetu - evo i zašto je tako!

Ljubitelji jedne od najomiljenijih europskih MTB utrka i ove će se godine, od 31. svibnja do 2. lipnja 2024., okupiti u Sutivanu na otoku Braču – gdje ih čeka još više adrenalina nego prijašnjih godina - uz jednu novu utrku te obnovljene rute sada već tradicionalnih kategorija.  

Utrka "Uvati vitar" spektakularan je event za ljubitelje brdskog biciklizma u autentičnom otočkom ambijentu, u organizaciji TZO Sutivan i Općine Sutivan te u suradnji s biciklističkim magazinom Biker. Ovisno o težini i dužinama staza izmjenjuju se spektakularne vizure mora i otoka, usponi atraktivnim predjelima i single trailovima kroz suhozid, kombinacije makadama i asfalt, piše Slobodna dalmacija.

Staza je podijeljena u četiri kategorije; prestižna utrka ‘Bura‘ privući će sve one koji ‘vole duge pruge‘ s atraktivnim single trail dionicama, brzim spustevima, zahtjevnim usponima te tehničkim dijelovima, dok je staza ‘Vitar‘ namijenjena naprednijim rekreativcima - ‘dovoljno duga da vas umori, a dovoljno kratka da vas ne ubije‘. Uz stazu ‘Bonaca‘ - laganu stazu koja vam omogućuje vožnju i uživanje u atraktivnim pogledima, ove se godine uvodi i četvrta - ljubiteljima biciklizma dobro poznata gravel kategorija - pravi izbor za one koji žele kombinirati avanturu i sportsku aktivnost. Ovaj tip bicikala omogućuje vožnju po neravnim i zahtjevnim stazama poput šuma i planinskih puteva, a istodobno i uživanje u brzoj i fluidnoj vožnji po asfaltiranim cestama.

Svi koji žele biti dio ove utrke prijaviti se mogu OVDJE.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.