2 min. čitanja

Ališer Usmanov: "Nisam oligarh, nisam više nisam u braku s Irinom, niti je jahta više moja"

Ališer Usmanov: "Nisam oligarh, nisam više nisam u braku s Irinom, niti je jahta više moja"
Foto: Oštro

Služba za odnose s javnošću Ališera Usmanova javila se Jutarnjem listu te u priopćenju ustvrdila da sporna jahta ‘Irina VU‘ nije u njegovom vlasništvu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Željeli bismo vam skrenuti pozornost na niz netočnosti u vezi Alishera Usmanova sadržanim u vašim člancima ‘Jahta ruskog oligarha misteriozno nestala iz hrvatske marine: Doznajemo gdje je zadnji put locirana‘ i ‘Otkriveno kako je jahta ruskog oligarha napustila Hrvatsku, članovi posade su hrvatski državljani‘.

Irina Viner-Usmanova s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na dodjeli odlikovanja Heroj rada Ruske Federacije. Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0

Prvo, gospodin Usmanov nije oligarh. Ovo je termin koji se odnosi na poduzetnike koji su profitirali zbog njihove povezanosti s vlastima te su u užem smislu sudjelovali u privatizaciji ruske države.

Ništa od ovoga ne odnosi se na gospodina Usmanova, koji je svjetski poznat filantrop i stekao je svoj kapital vlastitom zaslugom na tržištu.

Drugo, gospodin Usmanov ne posjeduje jahtu ‘Irina VU‘, koja je spomenuta u vašem članku, i ne može se ni na koji način povezati s njenim nestankom iz marine Betina. Nadalje, Usmanov i Irina Viner više nisu u braku - poručuju u priopćenju koje potpisuje služba za odnose s javnošću Ališera Usmanova.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SIGURNOSNA SRAMOTA Za nestanak zaplijenjene jahte uključenima prijeti do 5 godina zatvora!
Još nije u potpunosti jasno što se dogodilo sa zaplijenjenom jahtom ruskog oligarha koja je nestala sa suhog veza marine u Betini na otoku Murteru. Poznato je da je jahta Irina Vu oligarha Ališera Usmanova isplovila 6. listopada, a tri dana poslije uplovila u tursku luku Didim. Hrvatske vlasti za
Kako je moguće da je zaplijenjena jahta iz Betine neopaženo isplovila i završila u Turskoj?
Skandal sa zamrznutom ruskom imovinom u Hrvatskoj ovog je tjedna potresao Hrvatsku. Jahta Irina VU, koju je država zaplijenila prošle godine, isplovila je iz države i locirana je u Turskoj! Brod obitelji ruskog oligarha i Putinova prijatelja - trebao je biti u Betini na otoku Murteru, jer…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.